Újítsd meg a tagságodat most! Tudj meg többet →

ICF Találkozások | Rettegi Zsolt

Időpont: 2023.03.01. 00:00

Téma:

Event date: 2023.03.01. 00:00Categories:

Valaki mondja meg… ha leülök egy emberrel beszélgetni, néhány nyitó kérdés után mély hallgatásba burkolózom, aztán a jobb értés érdekében felteszek egy-egy tisztázó kérdést, majd esetleg rövid reflexióval hozzájárulok ahhoz, hogy a beszélgetőtársam átlássa a saját helyzetét, gondolatait… szóval, ha ezt teszem, mit tettem? Figyelmes baráti beszélgetést folytattam? Esetleg problémafeltárásban segítettem? Életvezetési tanácsadást folytattam? Coachingot valósítottam meg? Lelkivezetés történt? Esetleg gyóntatás? Vagy netán pszichoterápia?

Az alkalmazott kommunikáció mátrixsor-szerűen köti össze a különböző személyközpontú segítő tevékenységeket. Ugyanazt tesszük… és – legalábbis a felszínen – ugyanaz történik. De akkor mit jelent a segítő szakmai berkekben a kompetenciahatár kérdése? Mi a tartalma? Hol és milyen szempontok mentén húzható meg az egyes kliensközpontú segítő szakmai szerepek határa? Van-e biztonsággal kijelölhető „kompetenciahatársáv”? Milyen megkülönböztetés, szempontrendszer alapján léphetek közelebb annak biztonságához, hogy amit teszek, az helytálló és a szakmai kompetenciahatárokat nem sértő? Hogyan lehetek lehetőségkihasználó valamely eset vezetésében az emberi sorsokkal való felelőtlen játszadozás nélkül? S nem utolsó sorban: a kompetenciahatár az képességhatárt vagy jogosultsági határt jelent?

Az előadó:

Rettegi Zsolt

mentálhigiénés szakember, tréner, mediátor

A munka világában… hat év iparban eltöltött idő után 1991-ben kezdtem el foglalkozni a felnőttek képzésével és a személyközpontú fejlesztő/segítő munkával, készségfejlesztéssel. A HR tanácsadással, vezetőképzéssel és szervezetfejlesztéssel, a képzési tartalomfejlesztéssel és képzésmódszertannal az 1990-es évek közepén kerültem közvetlen kapcsolatba. Dolgoztam iparban, egyházi és állami felnőttképzési intézményben, közoktatásban. 1999 óta vállalkozó vagyok.

Amit tanultam… zenésznek készültem, de mechanikai műszerész, aztán okleveles gépészmérnök lettem. Majd jött a rendszerváltás, s teológiát, aztán egy osztrák program keretében szemináriumvezetést tanultam, majd mentálhigiénés szakember diplomát szereztem a Testnevelési Egyetemen. Aztán jött a pedagógia szak, a hospice kiképző lelkigondozói szint, elmerültem a témacentrikus interakció világában, a saját élményű úton tovább haladva pedig pszichodráma-vezetővé váltam. Belekóstoltam a minőségirányítási rendszerekbe, s eddigi utolsóként a válási és gazdasági mediáció lett a szakmai identitásom egy része.

Szemléletem… Átélt idő és megélt találkozások, ha ez a kettő rendben van, a jó élet felét megtettem. S ha mindehhez energia kell, feltöltődést a családom, az aktív zenélés, a barátaim, a nordic walking és a síelés biztosít számomra.

Az árakat itt találod:

Normál5 000 HUF
MCSZ tagok4 000 HUF
Coachképzésben résztvevők2 500 HUF
ICF egyesületi tagok0 HUF

Az új webshopunkon keresztül bankkártyával vagy átutalással tudsz fizetni.

Kérjük, feltétlenül regisztálj az esemény előtt legalább 48 órával, mert azután sajnos nem tudunk elfogadni több jelentkezést! A Zoom meetingre a linket a regisztrálók az eseményt megelőző 24 órában kapják meg.

Az ICF Találkozások rendezvényen való részvételért 2 CCE (Continuing Coaching Education) pont jár.

A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára!

Időpont: 2023.03.01. 17:00-19:00

Helyszín: Zoom

Találkozunk az eseményen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Időpont: 2024.02.15.

#Esemény #Ügyfeleknek

Milyen következményekkel járhat coaching folyamatra, szakemberre és ügyfélre nézve, ha nem megfelelő kompetenciával vállalunk valakit és személyiségzavar, vagy más nehézség tör a felszínre?

Időpont: 2024.01.29.

Kákonyi Anett MCC 2023 augusztusában az ICF Converge konferencián tartott előadást ezzel a címmel. A gyerek coaching egyike azoknak a módszereknek, amivel pozitívan lehet hatni a gyerekek jóllétére. A workshop

Időpont: 2024.01.17.

Kedves ICF Egyesületi Tag! Tisztelettel meghívunk az ICF Magyar Tagozata Egyesület 2024. évi megismételt közgyűlésére!