Újítsd meg a tagságodat most! Tudj meg többet →

ICF MAP – Horváth Tünde MCC: Belső erő a coachingban: hogy fejlesszük, hogy használjuk?

Időpont: 2017.09.20. 00:00

Téma:

Event date: 2017.09.20. 00:00Categories:

ICF MAP – Master Approach Program

"Intimitás és Erő" – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak.

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coach Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy erre az akkreditációra aktuálisan készülő, magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven.

 

Miért érdemes eljönnöd?

  • Haladó szinten fejlesztheted coach-kompetenciáidat
  • Interaktív műhelymunkában vehetsz részt
  • Lehetőséged van saját eset feldolgozására akvárium coaching keretében
  • Előadásonként 4 CCEU pontot kaphatsz
  • A műhelymunka-sorozat magyar nyelven folyik

HELYSZÍN: La Prima Fashion Hotel Budapest (1052 Budapest, Piarista u. 6.)

IDŐTARTAM: 4 óra, 16:00-20:00, mindhárom alkalommal (4 CCEU pont)

RÉSZVÉTELI DÍJ:

  Alkalom    
ICF tagoknak 20.000.-    
MCSZ tagoknak 22.000.-    
Normál 25.000.-    

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Szeptember 20. – Horváth Tünde MCC: Belső erő a coachingban: hogy fejlesszük, hogy használjuk?

 

“Senki nem tudja bennünk előhívni az alárendeltség érzését az engedélyünk nélkül.” Eleanor Roosevelt

 

Az eszkimó mitológiában van egy történet, amiben egy asszony az éjszaka leple alatt elindul otthonról, mert már nem bírja tovább agresszív férje támadásait. Hideg van, és a kosárban magával vitt élelme is hamar elfogy. Kétségbeesésében arra gondol, hogy talán mégis otthon kellett volna maradnia. Egyszer csak rátalál egy otthagyott őz maradékára, tüzet rak, és a sült hús új reményt önt belé. Körbenéz, és csodával határos módon talál egy barlangszerű üreget, ami óvja a széltől. Ott tölti az első éjszakát. Másnap megy tovább, újra talál hús maradékot, és újra egy meleg odúban hajtja álomra fejét. Ez így megy néhány napig, mígnem egészen közelről valaki azt kérdezi tőle, “Te ki vagy és mi hozott ide?” A kérdező nem más, mint Kinak, az eszkimó mitológiában gyakran felbukkanó óriások egyike. Az asszony az óriás ételmaradékát találta meg minden nap, és esténként hol az óriás lábujjai között, hol a térdhajlata alatt, hol a köldökében talált biztonságos szállást magának. De amikor felér az óriás mellkasához, és szemtől szembe találja vele magát, akkor kis híján megáll a szíve az ijedelemtől. A félelem először szinte megbénítja, majd hanyatt homlok el akar rohanni. De Kinak megállítja és megnyugtatja: “Nem bántalak, csak ne gyere közel a számhoz, mert ha beszélek vagy tüsszentek, az akkora szelet csap, hogy nem fogsz tudni megkapaszkodni, és elpusztulsz a viharban. Ha itt maradsz, nem fogsz fázni, és vacsorát is kerítek minden nap.”

 

A mitológiában a szereplők gyakran szimbolizálnak valamit a belső világunkból. Talán nem túlzás azt állítani, hogy itt az óriás a belső erő szimbóluma.

 

Ha ezt elfogadjuk, akkor ebből a rövid történetből azonnal számos olyan kérdés merül fel, amelyeket a coaching munkánk során sem tudunk megkerülni:

  • Mi történik olyankor, amikor ügyfeleink úgy használják az erejüket, hogy szinte semmit nem tudnak róla?
  • Mi a teendő olyankor, amikor az ügyfelünk hirtelen szemtől szembe találja magát saját belső erejével? Miért annyira ijesztő ez?
  • Az erőnk használata során mi nehezíti a biztonságos határok kijelölését?

Természetesen ugyanezek a kérdések ránk, coachokra is vonatkoznak.

Amikor az ügyfelek belső erejével dolgozunk, gyakori érzésünk lehet a bénultság, az inkompetencia, a túlzott segíteni akarás, az agresszió vagy akár a bosszúvágy.

Hogyan tudjuk erősíteni magunkban azt a stabil tartóerőt, ami erős és biztonságos jelenlétet eredményez? Hogyan tudjuk az ügyfeleink erejét tudatosítani, illetve konstruktív célok szolgálatába állítani?

 

A workshopon ezekre a kérdésekre keressük a választ a saját praxisomból hozott példák, valamint a résztvevők által megosztott ügyfeles esetek feldolgozásán keresztül. Ráadásként a mitológiai történet második felével is megismerkedünk, amelyek további betekintést engednek a belső erőnk használatába.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Időpont: 2024.02.15.

#Esemény #Ügyfeleknek

Milyen következményekkel járhat coaching folyamatra, szakemberre és ügyfélre nézve, ha nem megfelelő kompetenciával vállalunk valakit és személyiségzavar, vagy más nehézség tör a felszínre?

Időpont: 2024.01.29.

Kákonyi Anett MCC 2023 augusztusában az ICF Converge konferencián tartott előadást ezzel a címmel. A gyerek coaching egyike azoknak a módszereknek, amivel pozitívan lehet hatni a gyerekek jóllétére. A workshop

Időpont: 2024.01.17.

Kedves ICF Egyesületi Tag! Tisztelettel meghívunk az ICF Magyar Tagozata Egyesület 2024. évi megismételt közgyűlésére!