Újítsd meg a tagságodat most! Tudj meg többet →

ICF KompetenciaFórum: Tegyi Enikő PCC – Konfliktus! Konfliktus?

Időpont: 2018.03.29. 00:00

Téma:

Event date: 2018.03.29. 00:00Categories:

Konfliktus! Konfliktus?

Hogyan tartsuk meg coach-tudatosságunkat konfliktusos témában és helyzetben – és hogyan használjuk jól a konfliktusok megmozgatta energiákat?

Amikor az ügyfél konfliktusos helyzetet hoz, esetleg konfliktusnak érzékelt helyzetben találjuk magunkat magával az ügyféllel, ott érzelmek, indulatok jönnek mozgásban, és szükség van a helytállásunkra, érzelmi szakítószilárdságunkra, magyarán belső erőnkre. Jól jöhetnek esetleg jól elővehető konkrét eszközök is – ez utóbbiban most is támaszkodhatunk a brief coachingot évtizedek óta kutató, továbbfejlesztő nemzetközi kollégák által „feltalált” egyszerű eszközökre.

A két együtt töltött órában szeretném, ha lenne saját élményetek, saját coachszerepetekhez kapcsolódó munkátok során, és szeretném, ha kipróbálnátok egy új, megoldásközpontú eszközt, mely jól alkalmazható konfliktus-témát hozó ügyfél coachingjában:

 

  • dolgozunk tehát saját magunk konfliktusokhoz fűződő viszonyával
  • elgondolkodunk azon, mire, mikor és hogyan hasznos a konfliktus, avagy "konfliktus" az ügyféllel – miről is van szó?
  • megnézzük, milyen jó megoldásaink vannak konfliktushelyzetben lévő ügyfél coachingjában
  • kipróbálunk egy konfliktushelyzetben lévő ügyfél coachingjában jól alkalmazható megoldásközpontú eszközt, mely fejleszti a rendszerszemléletünket is.

A fórumon az ICF kompetenciák közül elsősorban a hatékony kérdezéstechnikát, a tudatosság megteremtését és a coach jelenlétet vesszük célba.

 

Tegyi Enikő  PCC

Kilenc éve dolgozik vezetői coachként egyéni ügyfelekkel, csoportokkal és teamekkel a megoldásközpontú brief coaching egyik magyarországi úttörőjeként, kétezer óra gyakorlattal a háta mögött.  Coach gyakorlatában szívesen kísérletezik a brief coaching kereteinek tágításával, az érzelmi és testtel végzett munka megoldásközpontú integrálásával.

 

A brief coaching elismerésfókuszú, önszerveződést támogató látásmódját és eszközeit aszívesen alkalmazza tágabb szervezeti keretek között is, így  értekezletfejlesztő, burn-out prevenciós,  a coaching stílusú vezetést, a szervezetek kultúráját és megtartó képességét fejlesztő programjaiban, gyakorlata van belső coachok képzésében.  A Brief coaching a szervezetben, a vezetésben képzésén szívesen megosztja brief coachinggal szerzett egyéni, csoportos, team és szervezeti tudását.  Rendszeresen publikál, a Coaching alapok, coaching irányzatok című akadémiai kiadvány brief coachingról szóló fejezetének szerzője. Számos coachiskola vendég- és vizsgáztató tanára, egyetemi meghívott coach-előadó megoldásközpontú brief coaching témában a BME-n, a Corvinuson.

További információk: www.tegyieniko.hu, www.solutionfocus.hu

 

AZ ICF KOMPETENCIAFÓRUM 2018. április 26-án újra, ekkor a Coach Akadémia PCC négyese várja az érdeklődőket. A programról részletesen ITT olvashatunk.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Az ICF Kompetencia Fórum ezen programja 2 CCEU (Continuing Coaching Education Units) pontot és 2 óra csoportos mentoring ingazolást ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF Egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2018. március 29. 18:30 – 20:30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Időpont: 2024.02.15.

#Esemény #Ügyfeleknek

Milyen következményekkel járhat coaching folyamatra, szakemberre és ügyfélre nézve, ha nem megfelelő kompetenciával vállalunk valakit és személyiségzavar, vagy más nehézség tör a felszínre?

Időpont: 2024.01.29.

Kákonyi Anett MCC 2023 augusztusában az ICF Converge konferencián tartott előadást ezzel a címmel. A gyerek coaching egyike azoknak a módszereknek, amivel pozitívan lehet hatni a gyerekek jóllétére. A workshop

Időpont: 2024.01.17.

Kedves ICF Egyesületi Tag! Tisztelettel meghívunk az ICF Magyar Tagozata Egyesület 2024. évi megismételt közgyűlésére!