Újítsd meg a tagságodat most! Tudj meg többet →

ICF CoachKlub Ladics Viktóriával: Az Action Learning Team Coaching módszertan

Időpont: 2017.06.01. 00:00

Téma:

Event date: 2017.06.01. 00:00Categories:

Az Action Learning Team Coaching módszertan

 

A szakmai bemutatón meghallgathatja a módszertan részletes ismertetőjét és személyes élményt is szerezhet annak kipróbálásával. Várjuk szeretettel egy 2 órás szakmai feltöltődésre és inspirációra!

 

Az Action Learning kiváló olyan esetekre, amikor egy szervezetben:

 

 • Vezetésfejlesztésre van szükség, de nem csupán készségfejlesztés, hanem mélyebb attitűd formálás a cél.
 • A vezetői csoport tagjai más és más nehézségekkel és személyes elakadásokkal találják szembe magukat napi munkájuk során.
 • A résztvevő vezetők azonnali megoldásokat és azonnal készség szintű beépülést várnak el a fejlesztéstől.
 • Az együttműködést szeretnék fejleszteni a vezetői csoport tagjai között.
 • Meglévő projektekhez, illetve vezetői problémák megoldására van szükség.
 • Tanulószervezeti kultúrát szeretnének bevezetni és meghonosítani, azaz a csoporton belüli tudás kiaknázása és maximalizálása a cél.
 • Szervezeti kultúraváltáshoz és vezetői kultúra fejlesztéshez keresnek hatékony módszertant.
 • A résztvevők egyszerre csak fél napot tudnak távol lenni a munkától.

 

A módszertan elemei:

 

 • A csoport; 5-9 fő részvétele
 • A megadott szerepek betöltése (témagazda, coachok, team coach)
 • A témagazda által hozott dilemma, probléma bemutatása és feldolgozása
 • Elköteleződés a csoport és a tanulás iránt
 • Az Action Learning ülés időtartama 60 perc/ téma

 

Hogyan hat az Action Learning csoport coaching a résztvevőkre?

 

 • A résztvevők számos vezetői készséget szinte észrevétlenül sajátítanak el pl.: aktív figyelem, döntéshozatal, prezentálás, célok kitűzése, akcióterv készítése
 • A résztvevők között ki fog alakulni egy biztonságos és támogató közösség. Az így kialakult kapcsolati háló hatékonyabbá teszi az Action Learning csoporton kívül végzett munkát is.
 • A résztvevők tapasztalati úton sajátítanak el különböző coaching stílusokat és technikákat, amelyekkel azután saját kollégáikat is tudják értő és fejlesztő módon támogatni.
 • Az Action Learning csoportban a résztvevők megtanulnak egy cél érdekében együttműködni, olykor ellentétes szándékokat összehangolni. Ezek a készségek minden cégkultúrában a konstruktivitást erősítik.

Ladics Viktória hazailag elismert coach, csoport coach, Action Learning tréner, vezető- és szervezetfejlesztő és HR tanácsadó. Közel háromezer órányi coaching, team coaching és tréneri tapasztalattal rendelkezik, amelyre az alábbi ügyfélkörben tett szert: Bonafarm Csoport, Bosch, Celanese, Cisco, Commerzbank, Delta Informatika, Díjbeszedő, ELMŰ, EON, Eximbank, GDF Suez, Generali, Graphisoft, ING, Mazars, Sanofi, Schibsted Media, Spar.

Pályafutása során 15 évet töltött el HR-esként a vállalati oldalon;  toborzási menedzserként a Citibanknál, toborzási vezetőként az Ernst & Youngnál, majd HR Igazgatóként az ING Magyarországnál.

Saját cégét, a HR Partner Consultingot 2011. elején alapította, mely tanácsadó szervezet ma már több üzletággal és 36 fővel a hazai HR tanácsadási piac meghatározó szereplője.

Pécsett szerezte HR-diplomáját, coaching tanulmányait a Flow Coaching School-ban kezdte 2005-ben. 2008-ban az ő kezdeményezésére indultak útjára Magyarországon a nyílt Action Learning Team Coaching képzések a Gestalt Coaching Centerrel együttműködésben.

Viktória ma az Action Learning módszertan egyik legmeghatározóbb hazai szakembere és vezető trénere. Az elmúlt években több száz coach és vezető fejlesztési folyamatát kísérte végig Action Learning Team Coachként belső vállalati folyamatok, valamint nyílt képzések keretében.

Missziójának tekinti a nők visszaintegrálását a munkaerő piacra. Ebben a témában 2012-ben meghívott előadója volt a TEDx Women budapesti konferenciának.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Az ICF Coach Klub ezen programja 2 CCEU (Continuing Coaching Education Units) pontot ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF Egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2017. június 1. 18:30 – 20:30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Időpont: 2024.02.15.

#Esemény #Ügyfeleknek

Milyen következményekkel járhat coaching folyamatra, szakemberre és ügyfélre nézve, ha nem megfelelő kompetenciával vállalunk valakit és személyiségzavar, vagy más nehézség tör a felszínre?

Időpont: 2024.01.29.

Kákonyi Anett MCC 2023 augusztusában az ICF Converge konferencián tartott előadást ezzel a címmel. A gyerek coaching egyike azoknak a módszereknek, amivel pozitívan lehet hatni a gyerekek jóllétére. A workshop

Időpont: 2024.01.17.

Kedves ICF Egyesületi Tag! Tisztelettel meghívunk az ICF Magyar Tagozata Egyesület 2024. évi megismételt közgyűlésére!