Sport Coach Képzés Next Level

Akvárium coaching ülések sportolókkal, edzőkkel,kompetenciafejlesztés egyéni mentor coachingban az International Coaching Federation sztenderdjei mentén

Mi a célunk?

AZONNALI VISSZAJELZÉSEK

Lehetőséget adunk a résztvevőknek arra, hogy a képzés során védett környezetben, valós ügyfelekkel (sportoló/edző/szülő) együtt vihessenek coaching üléseket, illetve megfigyelhessék oktatóik/hallgatótársaik coaching üléseit.

TAPASZTALATI TANULÁS

A képzés fontos küldetése, hogy a megélt coaching üléseket az ICF kompetenciáik alapján fel is dolgozzuk, reflektáljunk rájuk és ezek alapján megfogalmazzák a hallgatók a tanulásaikat, építsék coach identitásukat, előismereteikre és gyakorlatukra építve, folytatódhasson a fejlődésük.

ESZKÖZTÁR BŐVÍTÉSE

Az egyes csoportos alkalmakon a meghívott ügyfél megjelenő témái mentén további technikákkal, eszközökkel és elméletekkel is gazdagodhatnak a képzés résztvevői.

EGYÉNI FEJLESZTÉS

Az egyéni mentor coachingok fókuszában az ICF PCC markerei mentén a nemzetközi minősítésre való felkészülést segítjük, igény esetén hangfelvétel elemzésével is.

Hogyan épül fel a program?

A workshopokon a résztvevők lehetőséget kapnak az előzetes ismereteik mélyítésére az ICF frissített egyéni coach kompetencia-modelljéről, a sportolókkal/edzőkkel/szülőkkel végzett coaching munka tükrében.

Minden alkalom alapját a meghívott ügyféllel végzett 1 órás közös munka fogja adni. A résztvevőknek lehetőségük lesz kipróbálni magukat coachként, illetve megfigyelni hallgatótársaikat is.

Az ülések feldolgozásával fog folytatódni a képzési nap, amikor a coachok önreflexiójára és a megfigyelők visszajelzéseire építve fogalmazhatja meg mindenki a tanulását az ICF kompetenciák mentén. 

A meghívott ügyfél által behozott témához kapcsolódva a résztvevők további eszközökkel, technikákkal is gazdagodhatnak. Tematikus téma lehetőségek: magabiztos sportoló, fókuszált sportoló, edzői visszajelzések, számonkérések, támogató szülő eszköztára.

A csoportos alkalmak közötti 3×1 óra egyéni mentor coaching során a PCC markerek és a nemzetközi minősítésre való felkészítés lesznek fókuszban. Sor kerülhet hanganyagok elemzésére, a hallgató élőben coacholhatja a mentort és arra kaphat visszajelzést, valamint konkrét esetekkel vagy a coach identitást érintő kérdésekkel is dolgozhatunk.

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

Minimum 60 órányi ICF által akkreditált coach képzésen való részvétel

Képzési időpontok

2022. március 25. – 2022. április 29. – 2022. május 20.

A képzés teljes időtartama

15 óra (3×4 csoportos + 3 egyéni)

A képzés módja

Online

Csoportlétszám

Minimum 3, maximum 8 fő