ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

JÓSZOLGÁLAT

Jószolgálati küldetésünk, hogy Magyarországon belül, az ICF alapértékeit és kereteit szem előtt tartva, magas értékű, a hazai ICF coachok felajánlásán alapuló, jelentős piaci értéket képviselő coaching szolgáltatással támogasson nemes és társadalmilag hasznos célokért tevékenykedő szervezeteket, amelyek más módon nem juthatnának hozzá ehhez a fejlesztési formához.

Önkéntes közösségünk összetartó ereje a hit a coaching erejében, valamint abban, hogy a coaching élményének mind szélesebb körben való megtapasztalása a hazai társadalom és gazdaság egésze számára értéket teremt, pozitív változás hoz, s egyben elősegíti a coaching kultúra hosszú távú fejlődését is.

Jószolgálati területen elsősorban az összefogást, megértést, együttműködést, empátiát, tiszteletet, nyitottságot, felelősségvállalást és az esélyegyenlőséget segítő tevékenységeket tartjuk vezető értékeknek. A CSR célok között első helyen a következők kerültek meghatározásra: a társadalom számára a fenti értékeinket közvetítsük, társadalmilag fontos szerepet teljesítsünk, és változást indítsunk el valamely hátránnyal, méltánytalansággal küzdők életében.

Szakemberként megtapasztaltuk az egyéni és csoportos munkában, hogy milyen lendületet ad egy-egy coaching folyamat az egyes szervezeteknek, egyéneknek, ezért elköteleződtünk amellett, hogy olyan szervezeteknek nyújtsunk pro bono coaching támogatást, amelyek egyébként nem tudnák azt megfizetni piaci áron, ugyanakkor tevékenységük a társadalomban fontos szerepet tölt be.

Tevékenységünk kezdete óta, minden évben újragondoljuk, hogy milyen stratégiai irányokat tervezünk az adott évre, van-e olyan programunk, amelyet érdemes már-már hagyományként megtartani, és milyen új célcsoportokat kívánunk támogatni. A mérlegelés során a tagság kapacitása mellett az aktuális piaci, gazdasági, társadalmi helyzet is mérvadó.

A jószolgálati tevékenység elindítása óta, 2023 márciusig a nagy sikerű Civil Rapid Randik mérlege a következőket mutatja:

386 szervezet
962 folyamat
6214 coaching óra
217 490 000 összértékű támogatás

Jelentkezés
ügyfeleknek

Jelentkezés
coachoknak