ICF Konferencia Hamarosan Tudj meg többet

Megújítanád tagságodat? Tudj meg többet

ICF Magyar Tagozat

CONTINUE YOUR COACHING

JOURNEY.

The Gold Standard of Professional Coaching.

Anyone can call themselves a coach. But ICF-credentialed coaches are professionals who have met stringent education and experience requirements, and have demonstrated a thorough understanding of the coaching competencies that set the standard in the profession. Additionally, they adhere to strict ethical guidelines as par

A szervezet

Az International Coaching Federation (ICF) a világ legnagyobb coach szervezete. 70 ország 142 tagozatából több mint 50.000 tagja van, melyből 41.000 felett van azok száma, akik rendelkeznek nemzetközi minősítéssel. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását, programjai és követelmény-rendszere segítségével. Szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Az ICF célja a szakma előbbre jutásának, fejlődésének biztosítása magas szintű szakmai követelmények, független és egységes akkreditációs rendszer és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján.

Az ICF Magyar Tagozata 2008-ban alakult, majd három évvel később, a régióban harmadikként elnyerte az ICF központjától az okleveles tagozat (Chartered Chapter) státuszt. Jelenleg már közel 150 fővel dolgozunk a coachingért, és tagságunk fejlődéséért. A dinamikusan növekvő szervezet meghatározó szerepet tölt be a hazai coaching szakmában, elsősorban a nem csak tagjai számára szervezett rendezvényeivel (coach klubok, továbbképzések, kompetencia fórumok és coaching konferencia), hírlevelével, közösségi és társadalmi szerepvállalásával. 

Alapító és aktív tagszervezete vagyunk a 2012-ben alapított Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének, mely piaci önszabályozó szervezetként a Magyarországon kialakult coaching kultúra minél szélesebb körben történő elterjesztésére jött létre.

2012-ben az ICF központja ‘Chapter Award’-dal ismerte el a tagozat által a MALÉV volt dolgozóinak nyújtott pro-bono coaching támogatást.

2015-ben pedig az AmCham projektért az ‘I Care For Award’-ot, Small Chapter kategóriában.

2016-ban ‘In recognition of excellence and inspiration’ díjat kaptunk: az ICF Magyar Tagozata az elmúlt évben szervezett közel 20 előremutató szakmai programmal, példaértékű együttműködésekkel, innovatív kezdeményezésekkel, és a mindezt keretbe foglaló hatékony kommunikációval jelentősen hozzájárult a professzionális coaching szakma sikeres népszerűsítéséhez.

2020-ban Az ICF Magyar Tagozata és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) közös kezdeményezése, a Next Gens! – közösen a jövő HR generációjáért elnevezésű CSR-program nyerte el az ICF nemzetközi szervezetének Gift of Coaching díját. Az elismerést olyan hatásos jószolgálati coaching kezdeményezéseknek ítéli oda az ICF Foundation, amelyek változást hoznak a világban, valamint a helyi közösségekben. A kezdeményezésről és a díjról a részletek itt olvashatók.

2020-ban két elismerésben is részesültünk! Az ICF Magyar Tagozata egyike a 2019-es ICF Chapter Recognition Program (ICF Tagozat Elismerési program) kitüntetettjeinek!

Ezt a díjat rendszerint az év első felében megrendezett ICF vezetői világtalálkozón (Global Leaders Forum) adják át, de 2020-ban a járványhelyzet miatt ez a program átkerült az év második felére, és természetesen az internetre. A Chapter Recognition Program kitüntetettjeit a tagozatok által beadott éves tagozati működési jelentés (annual Chapter Activity Report) alapján választják ki, és az ICF magas színvonalon teljesítő tagozatai iránt támasztott követelmények alapján értékelik. Ez a következőket jelenti:

 • Vonzó és hiteles módon képviseli a professzionális coachingot a helyi közösségben
 • A magas színvonalon teljesítő tagozatok tulajdonságait mutatja és ezek alapján működik (agilitás, adaptabilitás, számonkérhetőség, fenntarthatóság, törődés, innováció és jelentőségteljesség)
 • Fenntartható vezetést működtet
 • Életképes pénzügyi működést biztosít
 • Saját kultúrát határoz meg és működtet
 • Biztosítja a működés infrastruktúráját

Tevékenységeink:

 • Évi négy ICF Coachklub (nyitott szakmai program, hazai vagy nemzetközi vendégelőadóval)
 • Évi négy ICF Kompetenciafórum (zártkörű, a tagok számára szervezett, az ICF Coach Kompetenciákra fókuszáló tanulási alkalom, nemzetközileg akkreditált tagjaink facilitálásával),
 • Master Approach Program (MAP) MCC coachokkal
 • ICF Coaching Konferencia
 • ICF HRBRAND(em) Konferencia
 • Mentoring programsorozat 
 • Nemzetközi kutatási eredmények hazai bemutatása
 • Élő online és offline szakmai közösség (LinkedIn és Facebook csoport, kapcsolatépítő rendezvények)
 • Kapcsolattartás külső képzési szolgáltatókkal a tagok továbbfejlődési lehetőségeivel kapcsolatban, ajánlatok meghirdetése (akkreditációs felkészítés, továbbképzési CCEU pontgyűjtés)
 • Helyi etikai bizottság működtetése
 • Jószolgálat – Társadalmi felelősségvállalási kezdeményezések (pro-bono coaching)
 • A Szakmai Kódex aláírójaként más hazai coaching szakmai szervezetekkel közös munkavégzés az önszabályozásért
 • Szakmai blog (publikálási lehetőség a saját blogon és a HR Portál ICF Coach Klub blogján)

ICF MAGYAR TAGOZAT

Minősítések és képzések