ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF Találkozások | Kövesdi Eszter PCC

Dátum: 2021-11-16

Időpont: 09:00

„Szuperérzékenység a coachingban”

„’Túlontúl érzékeny vagy.’ ’Hiperérzékeny vagy.’ Esetleg ugyanezen téma más variációi: ’Máris elfáradtál?’ ’De azért nem ijedtél meg, ugye?’ ’Mi van veled? Félénk vagy?’ ’Nincs humorérzéked?’ ’Semmi önbizalmad?’ És a mindezek mögött meghúzódó motívum: ’Mi a baj veled?’ Ismerősen hangzanak? Ha hozzám hasonló vagy, olyan gyakran hallhattad ezeket a mondatokat jó szándékú szülőktől, tanároktól és barátoktól, hogy elkezdted igaznak tartani őket: ’Valami baj van velem.’ És tudva, hogy nem vagy képes megváltozni, kialakult az a meggyőződésed, hogy rejtett, végzetes hibával élsz. Az életedre pedig úgy kezdtél tekinteni, mint örökös kompromisszumkötésre ezzel a hibával – küzdelemre a bukás ellen. E könyv legalapvetőbb üzenete: semmi baj a szuperérzékenységgel. Nincs veled semmi gond, ha érzékeny vagy.”  (Elaine N. Aron: Szuperérzékenyek gyakorlati kézikönyve)

A workshop során lehetőséged lesz a szuperérzékenységgel kicsit közelebbről is megismerkedni, továbbá a gyakorlatok során azt is megtanulod, hogyan tudod támogatni klienseid az önelfogadásban.  A workshop során lehetőség lesz a szuperérzekenység teszt kitöltésére is, ahol meg tudhatod, hogy esetleg Te is a szuperérzékenyek táborát erősíted-e. A workshopon megismerkedhetsz a szuperérzékenyek esetében lehetséges tipikus coaching témákkal is és ezek közül kettővel kiemelten is foglalkozunk: a stresszkezeléssel és a karrier kérdésekkel szuperérzékenyek esetében. 

Előadó: Kövesdi Eszter PCC

2018-tól coachként és pszichológusként tevékenykedek. Azon belül is sématerápiával foglalkozom, illetve a szuperérzékenység hazai szakértője vagyok. Korábban a Commerzbank magyarországi leányvállalatánál töltöttem be igazgató-helyettesi pozíciót. Azon szerencsés coach-ok közé tartozom, akik a közgazdász diploma mellett pszichológus diplomával is rendelkeznek. A pszichológián belül is külön szakosodtam a szervezetpszichológiára. Ezenkívül még vannak olyan képesítéseim, mint mérlegképes könyvelő és üzleti kommunikáció szakos bölcsész. Továbbá alkalmam volt a bank révén Frankfurtban is dolgozni egy ideig.

Amellett, hogy többnyire szuperérzékeny kliensek támogatásával foglalkozom, szuperérzékeny szülők részére is tartok tanácsadást, illetve szülőcsoportot is vezetek heti rendszerességgel. Továbbá business coachként tevékenykedem többnyire bankok vezetői-, illetve felsővezetői körében. Munkám során a sématerápiás gyakorlatok mellett, kognitív terápiás elemeket, stresszcsökkentő módszereket (lásd Williams Életkészségek Program), különböző coaching módszertanokat (Gestalt és megoldásközpontú coaching), mindfulness ismereteket és különböző eszközöket (OH kártya, erőforrás kártyák, sémakártyák) is használok.

Sokáig nem tudtam nevet adni az érzésnek, csak azt éreztem, hogy kicsit más vagyok, mint a társaim. Hamar kimerülök, nem szeretem a hangos helyeket, szeretek megfigyelni, szeretem a csendet, ugyanakkor nagyon hamar meg tudom állapítani, hogy ki mit érez, milyen a személyisége, egy csoportban hogyan működik, stb.. Mígnem a kislányom születése után nem sokkal kiderült, hogy egy olyan genetikailag öröklődő személyiségjegye van, mint a szuperérzékenység, így sok minden nekem is értelmet nyert utólag. Azóta született egy kisfiam is, aki nem szuperérzékeny, azonban továbbra is szívügyemnek tartom, hogy minél többen megismerjék a szuperérzékenységet, mint személyiségjegyet és a szuperérzékenyeket, akik, amúgy a társadalom 15-20%-át alkotják, minél többen megismerjék és elfogadják. Ennek kapcsán írtam több cikket is, többek között a Magyar Coachszemlében is.

Kérjük, feltétlenül regisztálj az esemény előtt legalább 48 órával, mert azután sajnos nem tudunk elfogadni több jelentkezést! A Zoom meetingre a linket a regisztrálók az eseményt megelőző 48 órában kapják meg.

Az ICF Találkozások rendezvényen való részvételért 2 CCE (Continuing Coaching Education) pont jár.

A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára!

Időpont: 2021. november 16. (kedd), 9.00 – 11.00
Helyszín: Zoom meeting

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.