ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF Program a Coaching Camp-en

Dátum: 2016-06-02

Időpont: 07:00

Nemcsak azért készül közös workshoppal az idei, negyedik Coaching Campre Barnóczki Annamária, van der Meer Gabriella, és Csetneki Csaba, mert régóta, és szívesen dolgoznak együtt. Annamária mentora, és akkreditációra felkészítő mestere volt a mára már professzionális (PCC) szintet elért két szakembernek. A coach-mentorálás rögös, de fontos útjáról, és az akkreditáció igazi, mély tartalmáról fognak ők együtt, a saját élményeket beleszőve beszélni.

 

Barnóczki Annamária és vezetőedző-társai, van der Meer Gabriella, és Csetneki Csaba is azok közé tartoztak, akik számára a Coaching Camp (CC) Budapestre költöztetése nagy előnyt jelent. „Sokkal elérhetőbbé vált a számunkra a rendezvény”- fogalmazták meg, összefoglalva a véleményüket.

 

Annamária, Gabi, és Csaba az ICF-ben a rendezvény egyik főszervezőjével, Bölcskei Mónival régóta dolgoznak együtt, sok közös ügyük volt, ahogy Annamária megfogalmazta „sokat köszönhetünk neki, és ahogy fejlődik a coaching, egyre újabb, mélyebb területeket tudunk együtt megdolgozni”.

 

Az elmúlt években szerzett tapasztalat mostanra érett meg arra, hogy ezt megosszák azzal a szakmai nyilvánossággal, amelynek ma már a CC kikerülhetetlenül a része. Ezzel a feltárással pedig az is a céljuk, hogy utakat mutassanak másoknak ezen a területen.

 

A mentor coaching és akkreditáció, mint a „szakmai én” fejlesztési eszközei!

 

A hármójuk közös műhelymunkájának a témája a mentor-coaching és az akkreditáció lesz. A coach szakmája alapvetően magányos tevékenység. Ahogy halad a pályáján, egyre többet dolgozik, de legtöbbször akkor is egyedül. Azonban az, „ahogyan a szakmai énünkkel tudunk dolgozni, egy idő múlva más megközelítést kíván, és mint ahogyan ügyfeleink, mi is szeretnénk a testreszabottságot, az egyéni odafigyelést. Erre az egyik legjobb eszköz a mentor coaching.”- indokolta meg a témaválasztás fontosságát Gabriella.

 

Az akkreditáció, mint fejlesztési eszköz

 

A profi, elkötelezett coach folyamatosan fejleszti magát, melyhez kiváló eszköz a nemzetközi akkreditáció, és a hozzá kapcsolódó mentor-coaching. Éppen ezért tartják a workshopot ők hárman, mert Annamária volt a mentor coacha, és felkészítője Gabriellának, és Csabának. Ezekről az értékes mentor-mentoree-tapasztalatokról, az akkreditációs felkészülésekről ad saját élményű beszámolót a három szakember.

 

Amiért az akkreditáció külön is érdekes téma, az a mögöttes motivációjával kapcsolatos szemléletmód „kibeszélése”, átbeszélése, a fejekben az ezzel kapcsolatos attitűdök „átállítása”.

 

Ahogy Csaba is említette, sokan úgy gondolják, nekik „csak a papír kell”, amikor belevágnak az akkreditációs folyamatba. De ők azt szeretnék megmutatni, hogy a mentoring ennél sokkal, de sokkal többet jelent. „Az akkreditációhoz vezető úton jelentősen fejlődik a coachnak a coach-identitása”. A mentoring során tapasztalt, rendszeres önreflexió ugyanis a coach szakmai identitását nemcsak az eszköztár bővítésével, hanem a készségek tudatosításával is erősíti, építi.

 

Szánjunk időt a saját fejlődésünkre!

 

A bemutatkozás harmadlagos célja pedig az, hogy hassanak a coachok mentális egészség-tudatosságára. „A sok munka mellett gyakran magunkra marad a legkevesebb idő, és bár tudjuk, hogy van, és jó a szupervízió, esetmegbeszélés, mentoring, mégsem jutunk el ezekre. Azt szeretnénk bemutatni, hogy miért is éri meg magunkra szentelni ezt az időt és energiát.”- mondta a három szakember nevében Annamária.

 

A közös hitvallásukról, és a mostani, Coaching Camp-es jelenlétükről végezetül Gabi ezt mondta: „Hitünk szerint a szakmai fejlődés alappillére a folyamatos tájékozódás és ezzel együtt a saját élményből szerzett tapasztalat. A CC-ből tágabb rálátást remélünk a szakmára: hogyan csinálhatjuk ugyanazt másképp, de ugyanolyan szakmai színvonalon.”

 

A szakmai tartalmon kívül, a már számtalanszor megélt jó hangulatot, és kikapcsolódást várják a rendezvénytől, ahogy ezt már résztvevőként, korábban is megtapasztalták.

 

A Coaching Camp részletes programja, jelentkezés: http://coachingcamp.hu/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.