ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF MAP | Szabó Gabi MCC

Dátum: 2019-10-03

Időpont: 14:00

ICF MAP – Master Approach Program 2019

 

ICF Coach Kompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak.

 

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coach Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésére aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven.

 

Miért érdemes eljönnöd?

 

  • Haladó szinten fejlesztheted coach-kompetenciáidat
  • Interaktív műhelymunkában vehetsz részt
  • Lehetőséged van saját eset feldolgozására akvárium coaching keretében
  • Előadásonként 4 CCEU pontot kaphatsz
  • A műhelymunka-sorozat magyar nyelven folyik

Október 3. – Szabó Gabi MCC: Beavatkozásaink

 

Hatásos kérdezéstechnika kompetencia – „Felfedezésre, belátásra, elköteleződésre vagy cselekvésre serkentő kérdéseket tesz fel.”

 

Azt vallom, hogy a coach szerepünk első pillanatától minden cselekvésünk és nem cselekvésünk egyfajta beavatkozás. Ahogy kinézünk, ahogy beszélünk, ahogy dolgozunk, a mosolyunk, a stílusunk, és minden, amit teszünk, a köszönéstől az elköszönésig. Ez természetes, hiszen minden hatással van a kapcsolatra. Jó, ha érzékeljük ezt a hatást, és még jobb, ha tudatában vagyunk.

 

Azt szoktuk mondani, hogy a coach legfontosabb „munkaeszköze” a kérdései. Az utóbbi 20 évben kifejlesztettem a kérdések mellé a cselekvés lehetőségét. A kérdések ráhangolják, bevezetik a cselekvést. A cselekvésorientáltság pszichodramatikus lábakon áll. Használjuk a színpadot, mint a fantázia terét, bármit megjeleníthetünk, vizualizálhatunk, ami az ügyfelünk témája. Tehetjük ezt csoport coachinban, team coachingban, de akár hármasban is, ahol van egy coach egy ügyfél és egy segédén. Az a tapasztalásom, hogyha az ügyfél rátekint a színpadon lévő önmagára, akár több énrészére, valamire, ahogy ez most van, és ahogy szeretné, hogy legyen… szóval a kép, amit közösen rendezünk, egyértelművé teszi, megfoghatóvá, amivel dolga van. Ezáltal csökkenhet a félelem, és növekedhet az önbecsülés, a bizalom, hogy ennek „neki láthatok”. Moreno realitástöbbletnek nevezte ezt, azt képviselte, hogy az ember felszabadul valós világa korlátai alól, ha így dolgozik magán.

 

A pszichodramatikus módok lehetővé teszik a felfedezést, belátást, elköteleződést valami újra, amit láttam magamról, elképzeltem, kipróbáltam, megtapasztaltam. Jófajta beavatkozások, ahol a coach a rendező, és az ügyfél a forgatókönyvíró. A coach-rendező sok kérdést tesz fel, abban a térben, helyzetben ami „ott és akkor” alakul a színpadon. A beavatkozása a rendezése, ami a kérdések, cselekvések által halad előre. A dramatikus munka spontaneitása, kreativitása több lehetőséget kínál, a „dolgok” kipróbálása erősebb, hatásosabb élmény, mint a róluk való gondolkodás.

 

A workshopon a hatásos kérdések és cselekvések barátságos kapcsolatát gyakoroljuk. Kipróbálják a résztvevők a szerepcsere, a tükör, a duplázás cselekvést mozdító módját, és az ehhez szükséges kérdések intenzitását.

 

Dolgozunk kiscsoportban és nagycsoportban, megéljük közösen a jó segédén világ létrejöttét, óriási értékét!

 

 

Szabó Gabi MCC – coach, coachképző, kiképző pszichodráma vezető, vezetőfejlesztő

 

25 éve vezet csoportokat, önismereti, vezetőképző, csoport és team coaching céllal. 2014-ben megalapította a Watson Coach Iskolát, ahol cselekvésorientált csoport coaching módot és szemléletet tanít, szakmai közösséget épít. Missziójának tekinti, hogy az emberek megismerjék a coaching lehetőségét, bízni tudjanak egy csoport támogató erejében. Negyedik éve alelnöke az ICF Magyar Tagozatának. Több egyetem meghívott előadója coaching témában.

 

 

 

 

„Szenvedélyesen szeretem a szakmám. A csoportlét, a csoportvezetés eleinte erősen vonzó és félelmetes volt, de egy ausztrál pszichodramatista, Max Clayton 20 éves tanítása alatt, megéltem és megértettem a lényegét. Mert nem az a fontos, hogy mit tudok magamról, hanem, hogy mit cselekszem magamért. És ezt jobb, ha egy csoportban teszem, és támogatok másokat is, hogy ott tegyék!”

 

REGISZTRÁCIÓ

 

November 12. – Madai Kriszta: Tudatosság létrehozása

Mit teszünk azért, hogy az ügyfél számára leghasznosabb tanulás, legmélyebb transzformáció létrejöhessen?

Hogyan engedjük meg, hogy mindez megtörténhessen?
Mi támogatja a közös tanulás megvalósulását?

Hányféle nézőpontból vizsgálhatjuk ezeket a kérdéseket, és hogyan változnak a különböző nézőpontok alapján a lehetséges válaszok?

 

Mint talán mindenki másnak is, a coachság útján való tanulásom során folyamatosan változtak a kérdéseim, változtam én magam is, így változtak a nézőpontok is. Kevés kérdés, és kevés bölcsesség állta ki az idő próbáját.

Andre Louf mondata azonban végigkísérte a tanulásomat: „A többi kegyelem”. Ez az a mondat, amelyet megkerülhetetlennek érzek a tudatosság kapcsán is.

Igazi kíváncsisággal gondolok arra, hogy a közös workshopunk alkalmával hogyan nyitunk majd együtt kaput a „kegyelemnek”, és milyen tanulások fognak ebben a térben megszületni.

 

Amivel én készülök: örömmel osztom meg mindazt, amit coachként, coaching szupervízorként és coach képzőként eddig tanultam. Kérdéseket, kételyeket, örömöket, amelyek utat mutattak egy mélyebb kapcsolódás, nagyobb bizalom, tisztább, erőteljes partnerség felé, amelyben akár még csoda is születhet.

 

Madai Kriszta executive és karriercoach, diplomás szupervízor, coachképző

 

A CoachAkadémia ACTP nemzetközileg akkreditált képzéseinek társalapítója és oktatója, illetve több más egyetemi és privát, hazai és nemzetközi coach- és szupervizorképzés társoktatója. Az ECVision nemzetközi projektjének keretében a coaching és szupervízió európai kompetenciaprofiljának társkidolgozója. Nagyvállalati vezetőfejlesztő tréningek, egyéni és team coaching, illetve szupervíziós folyamatok vezetője. Nemzetközi coaching és vezetőfejlesztő konferenciákon rendszeresen ad elő, és publikációi rendszeresen jelennek meg a Magyar Coachszemlében.

 

„Több mint 10 éve találkozom nap mint nap emberekkel és beszélgetek velük egyéni, csoportos és team keretekben. Több mint 10 éve nyűgöz le minden nap az emberi találkozásokban rejlő tanulás, energia, erő és gyógyulás lehetősége. És több mint 10 éve dolgozom azon szakemberként, hogy minél inkább készen álljak arra, hogy a legoptimálisabb teret tudjam a beszélgetőtársakkal együtt megteremteni arra, hogy ezeket az előremozdító erőket az ügyfelek vágyott jövőjük megteremtésére tudják fordítani.”

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Miért érdemes eljönnöd?

 

  • Haladó szinten fejlesztheted coachkompetenciáidat
  • Interaktív műhelymunkában vehetsz részt
  • Lehetőséged van saját eset feldolgozására akváriumcoaching keretében
  • Előadásonként 4 CCE pontot kaphatsz
  • A műhelymunka-sorozat magyar nyelven folyik

 

HELYSZÍN: La Prima Fashion Hotel Budapest (1052 Budapest, Piarista u. 6.)

IDŐTARTAM: 4 óra, 16.00–20.00, mindhárom alkalommal

A workshopokon való részvétel alkalmanként 4-4 CCEU pontot ér az ICF akkreditációs rendszerében.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

* az Early Bird árak 2019. március 3-ig elérhetők!

 

  Alkalom Bérlet Early Bird bérlet
ICF tagoknak 20.000.- Ft. 55.000.- Ft. 50.000.- Ft.
MCSz tagoknak 22.000.- Ft. 63.000.- Ft. 58.000.- Ft.
Normál 25.000.- Ft. 70.000.- Ft. 65.000.- Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

REGISZTRÁCIÓ

 

További információ: titkar@coachfederation.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.