ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF MAP | Segal Hajnalka MCC

Dátum: 2024-10-17

Időpont: 15:00

ICF MAP – Master Approach Program 2024

SZEREPKONFLIKTUSOK – esetek és kezelésük a coach, a szervezet, a csapat, a vezető szempontjából

ICF Kompetenciák Mesterien Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coaching Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésre aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven. 

Szerepek? Ruhák? Mi a meztelen valóság az ügyfél és a coach között, ami segíti az ügyfelet megtartja a coachot?

Az ICF kompetenciák és etikai elvárások tiszták. Valóban azok? Coachként tudom mikor kell tovább referálnom az ügyfelet, még talán (?) azt is, hogy hogyan és kihez (?). De vajon az ügyfél tudja-e, hogy én hol tartok szakmailag vagy az önismeretemben és a traumáim feldolgozásában? Ő hogyan lesz „így” biztonságban velem? Mit tudok én coachként tenni az ügyfél nélkül és/vagy az ő/ők jelenlétében, hogy az egyéni és közös jóllétet „garantáljam”.

Mi az én felelősségem abban, ahogy dolgozom az „itt és most”-ban azzal, ha elértünk egy határhoz, ahol döntést kell hoznunk? Nekünk? Igen, együtt, tisztán, transzparensen, partnerien. Ezen a programon ezt fogjuk körbejárni és tudatosítani.

Coach-szakmai tanulás:

A résztvevők fejlődnek a bizalom megtartása, a direkt kommunikáció, a partnerség megteremtése és a tudatosság növelése terén. Képessé válnak arra, hogy egy együttműködést úgy vigyenek tovább, vagy éppen zárjanak le, hogy a végig fenntartsák a bizalmat, az ügyfelet elismerjék abban amiben, ahogyan van, végig szem előtt tartva, hogy mire szerződtek, illetve, hogy a folyamat elején kitűzött célt milyen úton tudja a leghatékonyabb elérni az ügyfél.

A program felépítése:

A program első részében két eset feldolgozáson keresztül nézünk rá szakmai dilemmákra. Három szempont alapján vizsgáljuk meg az egyes helyzeteket: szerep konfliktus – szakmai elakadás belső útja, ügyfél céljához vezető útjainak alternatívái, coach és ügyfél közötti kapcsolódás (kommunikáció, szerződés) kezelése.

A program második részében foglalkozunk azzal, hogy milyen tudástárra, hogyan és honnan, milyen mértékben tudunk szert tenni annak érdekében, hogy a saját jóllétünk és az ügyfél felelősségteljes támogatása se sérüljön.

A program záró részében a felmerült kérdések közös megvitatása, a teremben lévő tudás megosztása, az egymástól, egymásból történő inspirálódás lesz fókuszban.

Az előadó:

Segal Hajnalka MCC, Egyéni, csoportos és teamcoach, egyetemi vendég oktató, Gestalt terapeuta, mediátor

Eredeti végzettségem szerint szociális munkás vagyok, terep tanári (szociális munkás képzésen tanulók gyakorlati képzése) kiegészítéssel.

Az élet úgy hozta, hogy 20 éves koromtól az üzleti világban találtam magam munkavállalóként, ami megkívánta, hogy később MBA tanulmányokat is folytassak.

Három kontinensen éltem és dolgoztam, bő évtizednyi vezetői tapasztalattal, kis és nagyobb szervezetekben, különböző iparágakban, miközben saját családi vállalkozásunkat is vezettem. Saját élményem van karrierváltásról, az életben választott szerepek összehangolásának kihívásairól, kulturális különbségek kezeléséről, stb.

Módszertanok széles választékát sajátítottam el, végeztem több coachképzést, mediátor képzést, majd 2020-ban fejeztem be a Norvég Gestalt Intézet nemzetközileg akkreditált Gestalt terapeuta képzését.

Megírtam két oktatási segédanyagot pedagógus részére, részt vettem több egyetemi tananyagfejlesztésben, amelyeknek módszertani alapja a coaching szemlélet.

Hivatásos támogatóként gondolok magamra, mert a módszertant aszerint választom meg, hogy mi szolgálja leginkább az ügyfelet, a megfogalmazott cél elérésében, a tudatosság fejlesztésében, a legmagasabb fokú szabadság elérésében.

Részvételi díj:

1 alkalomBérlet (4 alkalomra)Early Bird bérlet*
ICF tagoknak 22 000 Ft 72 000 Ft 66 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésben résztvevőknek28 000 Ft 90 000 Ft 84 000 Ft 
Normál 31 000 Ft 99 000 Ft 93 000 Ft 

* az Early Bird bérlet árak 2024. május 14-ig elérhetők! 

Az alkalmak egymástól függetlenül látogathatók, de egyben kedvezményesebb áron! 

A workshopokon való részvétel alkalmanként 3,5 CCEU-t ér az ICF akkreditációs rendszerében. 

Időpont: 2024.10.17. 15:00-19:00

Helyszín: Budapesten, szervezés alatt

Szeretettel várunk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.