ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF MAP | Márton-Koczó Ildikó MCC

Dátum: 2023-11-22

Időpont: 15:00

ICF MAP – Master Approach Program 2023/24

Partnerség és co-kreáció, partnerség és direkt kommunikáció mesterien

ICF Kompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coaching Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésre aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven. 

Méltóságteremtő coaching – Hogyan növelheti lelki állóképességünket a szégyenérzettel végzett munka?

Talán ismerős ez a mondat valahonnan: „nem szégyelled magad?”. Valamilyen formában hallhattuk és tapasztalhattuk a hatását. A szégyenérzet nyomán olyan üzeneteket kaphatunk magunktól, hogy „rossz vagyok”, „valami baj van velem”, „nem vagyok elég jó”. Miközben ezeket gondoljuk, méltatlannak, értéktelennek, szeretetlennek, összetörtnek érezhetjük magunkat.

A szégyen lassan és komótosan tönkreteszi azt a képességünket, hogy elfogadjuk és értékesnek érezzük magunkat. Van, hogy a szégyennel csak álruhában találkozunk: a siker mögött magas elvárások és maximalizmus rejtőzik, a személyes erények pontos ismerete, amiket újra és újra próbára kell tenni, hogy „biztosan elég jó vagyok-e?”. És van, hogy a szégyen harag formájában jelenik meg. Mindkettőre példa lehet az a helyzet, amikor egy vezető dühösen jelzi vissza a munkatársának, hogy az elkészült prezentációban két hiba is van, és a munkatárs reakcióként sírva kiabál vissza, hogy őt mennyire nem becsülik meg a munkahelyén. A szégyenérzet ismerős lehet önszabotázsként, elakadásként, lefagyásként vagy menekülésként, korlátozó mintaként. Ismerős lehet coachként, az önismereti munkánk hozta felismerésként és ismerős lehet az ügyfél témájaként.

A műhelymunka ideje alatt ránézünk, mit tehetünk magunkért, ha a coaching során benyomódik az „elég jó vagyok-e?” gombunk és milyen intervenciós lehetőségeink vannak a jelenben akkor, ha az ügyfél témája az álruhás vagy a már felfedett szégyen. A szégyenérzettel az itt és mostban dolgozunk, jövőfókusszal.

Tarts velem, ha

  • Szívesen fejleszted a coach-kompetenciáidat
  • Tovább mélyítenéd az önismereted
  • Bátor vagy ránézni a saját szégyeneidre
  • Kíváncsi vagy a szégyen álruháira
  • Érdekelnek konkrét esetek intervenciós lehetőségei 

A workshop két részből áll, az első részben egyéni munkával kezdünk, majd előadás formájában még többet tudnak meg a részt vevők a szégyenérzetről. A második részt rövid szünet választja el a másodiktól, ahol konkrét esetekkel és intervenciókkal dolgozunk. 

Az előadó:

Márton-Koczó Ildikó MCC, Executive és Team Coach, Szupervizor, tranzakcióanalitikus tanácsadó

A coachságot hivatásomnak tekintem, alázattal és szeretettel művelem, mélyen hiszek a coaching
szemléletváltó erejében. Egyéni folyamatokban és csapatokkal, csoportokkal is dolgozom, több mint
4500 coaching óra tapasztalat áll mögöttem. Fontos számomra a tudásátadás, így boldoggá tesz, hogy 12 éve veszek részt kezdő és már gyakorló coachok oktatásában.
Megoldásfókuszú szemléletem, másfél évtizedes vezetői és üzleti tapasztalatom aktív támogatást
biztosít a coaching kontextusához. Munkámban a tranzakcióanalízis és a rogersi szemlélet alapelveit
követem, az elfogadást, a partnerség és a biztonság megteremtését tekintem a közös munka
alapvetésének.
Témaválasztásomban befolyásolt, hogy sokat gyalogoltam a szégyennel végzett önismereti úton;
vezetők, coachok, akik megtisztelnek a közös munkával, közülük sokan emlékeztetnek erre a megtett útra. Tanulni arról, hogy a nehéz érzések hogyan befolyásolják például a partnerségre való
képességünket, az felszabadító és öngondoskodási lehetőségeket teremt.

1 alkalomBérlet (4 alkalomra)Early Bird bérlet*
ICF tagoknak 20 000 Ft 65 000 Ft 55 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésben résztvevőknek25 000 Ft 75 000 Ft 65 000 Ft 
Normál 28 000 Ft 85 000 Ft 75 000 Ft 

* az Early Bird bérlet árak 2023. május 19-ig elérhetők! 

Az alkalmak egymástól függetlenül látogathatók, de egyben kedvezményesebb áron! 

A workshopokon való részvétel alkalmanként 4 CCEU-t ér az ICF akkreditációs rendszerében. 

Időpont: 2023.11.22. 15:00-19:00

Helyszín: Online, Zoom

Szeretettel várunk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.