ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF MAP | Kállay Natália MCC

Dátum: 2019-04-17

Időpont: 14:00

ICF MAP – Master Approach Program 2019

 

ICF Coachkompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coachmesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező, haladó coachoknak.

 

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coach Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésére aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven.

 

Miért érdemes eljönnöd?

 

  • Haladó szinten fejlesztheted coachkompetenciáidat
  • Interaktív műhelymunkában vehetsz részt
  • Lehetőséged van saját eset feldolgozására akváriumcoaching keretében
  • Előadásonként 4 CCEU pontot kaphatsz
  • A műhelymunka-sorozat magyar nyelven folyik

 

Április 17. – Kállay Natália MCC: Aktív hallgatás és jelenlét

 

Mindannyian képesek vagyunk beszélni és hallgatni is, de az aktív hallgatásról azt gondolom, hogy nem mindannyian vagyunk egyformán képesek rá és szinte művészetnek tartom.

 

Azt is gondolom, hogy coachként nem beszélhetek addig igazán hasznosan, amíg nem hallom jól a másikat. Ha megtanulunk jól hallgatni és a hallgatás közben tudatos jelenléttel és előfeltételezésekkel szelektálni mindazt az információt, ami eljut hozzánk az ügyfélről és mindarról, amit megoszt velünk, könnyebben tudunk az ügyfél témájának, személyiségének megfelelően építkezni a hallottakra. Mindehhez időre, fegyelemre, tudatosságra, intuícióra, sok alázatra és mindenekelőtt mások iránti tiszteletre van szükség.

 

A hallgatás dimenziója a jó kapcsolódási képesség kialakításának alapvető feltétele. Az aktív, empatikus hallgatás olyan kommunikációs készség, amely jelentősen javítja a verbális kommunikáció hatékonyságát. Aktív hallgatás révén olyan pozitív kapcsolatokat hozhatunk létre, melyeket nyugodt légkör jellemez, és amelyben ügyfeleink biztonságban érezhetik magukat. Ebben a környezetben nincsenek ítéletek és nincsenek jelen más érdekek, csak az ügyfélé.

 

Mire számíthatsz résztvevőként?

 

Közös munkára és oldott hangulatra, nevetésre és közös tanulási élményre. Ügyfelek és coachok közötti érzékelési és kommunikációs csatornákkal fogunk kísérletezni, kalibrálni és érzékenyíteni őket. Az ICF aktív hallgatás és jelenlét kompetenciáit kicsit közelebbről megvizsgáljuk, és lesz élő coaching is, amit természetesen követ majd a tanulságok feldolgozása.

 

Kállay Natália, MCC

Vezetői és business coach

 

2006 óta dolgozik kis-, közepes és nagyvállalatokban, start-upokkal és alapítványoknál, egyéni üléseken, csoportokkal és teamekkel. Munkája során elsősorban a megoldásközpontú coachingot alkalmazza kisebb és nagyobb volumenű szervezeti változási folyamatok támogatására is. Üzleti kommunikáció tréneri háttérrel, és 100 fős szervezet szakmai igazgatói vezetői tapasztalatával kezdett el a coachinggal foglalkozni.

  

 

„Azt hiszem, hogy a mester cím megszerzésénél jóval fontosabb, ami utána jön. Akivé válsz, amit tanulsz ebben a folyamatban magadról és a szakmáról, az számít.

Nap nap után dolgozom azon, hogy a legjobb formámat tudjam adni minden egyes ügyféllel, egy kicsit túlszárnyalva az előző napot.”

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Október 3. – Szabó Gabi MCC: Beavatkozásaink

 

Hatásos kérdezéstechnika kompetencia – „Felfedezésre, belátásra, elköteleződésre vagy cselekvésre serkentő kérdéseket tesz fel.”

 

Azt vallom, hogy a coachszerepünk első pillanatától minden cselekvésünk és nem cselekvésünk egyfajta beavatkozás. Ahogy kinézünk, ahogy beszélünk, ahogy dolgozunk, a mosolyunk, a stílusunk, és minden, amit teszünk, a köszönéstől az elköszönésig. Ez természetes, hiszen minden hatással van a kapcsolatra. Jó, ha érzékeljük ezt a hatást, és még jobb, ha tudatában vagyunk.

 

Azt szoktuk mondani, hogy a coach legfontosabb „munkaeszköze” a kérdései. Az utóbbi 20 évben kifejlesztettem a kérdések mellé a cselekvés lehetőségét. A kérdések ráhangolják, bevezetik a cselekvést. A cselekvésorientáltság pszichodramatikus lábakon áll. Használjuk a színpadot, mint a fantázia terét, bármit megjeleníthetünk, vizualizálhatunk, ami az ügyfelünk témája. Tehetjük ezt csoportcoachingban, team coachingban, de akár hármasban is, ahol van egy coach, egy ügyfél és egy segédén. Az a tapasztalásom, hogyha az ügyfél rátekint a színpadon lévő önmagára, akár több énrészére, valamire, ahogy ez most van, és ahogy szeretné, hogy legyen… Szóval a kép, amit közösen rendezünk, egyértelművé teszi, megfoghatóvá, amivel dolga van. Ezáltal csökkenhet a félelem, és növekedhet az önbecsülés, a bizalom, hogy ennek „nekiláthatok”. Moreno realitástöbbletnek nevezte ezt, azt képviselte, hogy az ember felszabadul valós világa korlátai alól, ha így dolgozik magán.

 

A pszichodramatikus módok lehetővé teszik a felfedezést, belátást, elköteleződést valami újra, amit láttam magamról, elképzeltem, kipróbáltam, megtapasztaltam. Jófajta beavatkozások, ahol a coach a rendező, és az ügyfél a forgatókönyvíró. A coach rendező sok kérdést tesz fel, abban a térben, helyzetben ami „ott és akkor” alakul a színpadon. A beavatkozása a rendezése, ami a kérdések, cselekvések által halad előre. A dramatikus munka spontaneitása, kreativitása több lehetőséget kínál, a „dolgok” kipróbálása erősebb, hatásosabb élmény, mint a róluk való gondolkodás.

 

A workshopon a hatásos kérdések és cselekvések barátságos kapcsolatát gyakoroljuk. Kipróbálják a résztvevők a szerepcsere, a tükör, a duplázás cselekvést mozdító módját, és az ehhez szükséges kérdések intenzitását.

 

Dolgozunk kiscsoportban és nagycsoportban, megéljük közösen a jó segédén világ létrejöttét, óriási értékét!

 

Szabó Gabi MCC

coach, coachképző, kiképző pszichodráma vezető, vezetőfejlesztő

 

25 éve vezet csoportokat, önismereti, vezetőképző, csoport- és team coaching céllal. 2014-ben megalapította a Watson Coach Iskolát, ahol cselekvésorientált csoportcoaching módot és szemléletet tanít, szakmai közösséget épít. Missziójának tekinti, hogy az emberek megismerjék a coaching lehetőségét, bízni tudjanak egy csoport támogató erejében. Negyedik éve alelnöke az ICF Magyar Tagozatának. Több egyetem meghívott előadója coaching témában.

 

 

„Szenvedélyesen szeretem a szakmám. A csoportlét, a csoportvezetés eleinte erősen vonzó és félelmetes volt, de egy ausztrál pszichodramatista, Max Clayton 20 éves tanítása alatt megéltem és megértettem a lényegét. Mert nem az a fontos, hogy mit tudok magamról, hanem, hogy mit cselekszem magamért. És ezt jobb, ha egy csoportban teszem, és támogatok másokat is, hogy ott tegyék!”

 

REGISZTRÁCIÓ

 

November 12. – Madai Kriszta: Tudatosság létrehozása

 

Mit teszünk azért, hogy az ügyfél számára leghasznosabb tanulás, legmélyebb transzformáció létrejöhessen?
Hogyan engedjük meg, hogy mindez megtörténhessen?
Mi támogatja a közös tanulás megvalósulását?
Hányféle nézőpontból vizsgálhatjuk ezeket a kérdéseket, és hogyan változnak a különböző nézőpontok alapján a lehetséges válaszok?

 

Mint talán mindenki másnak is, a coachság útján való tanulásom során folyamatosan változtak a kérdéseim, változtam én magam is, így változtak a nézőpontok is. Kevés kérdés, és kevés bölcsesség állta ki az idő próbáját.

Andre Louf mondata azonban végigkísérte a tanulásomat: „A többi kegyelem”. Ez az a mondat, amelyet megkerülhetetlennek érzek a tudatosság kapcsán is.

Igazi kíváncsisággal gondolok arra, hogy a közös workshopunk alkalmával hogyan nyitunk majd együtt kaput a „kegyelemnek”, és milyen tanulások fognak ebben a térben megszületni.

 

Amivel én készülök: örömmel osztom meg mindazt, amit coachként, coaching szupervízorként és coachképzőként eddig tanultam. Kérdéseket, kételyeket, örömöket, amelyek utat mutattak egy mélyebb kapcsolódás, nagyobb bizalom, tisztább, erőteljes partnerség felé, amelyben akár még csoda is születhet.

 

Madai Kriszta, PCC

executive és karriercoach, diplomás szupervízor, coachképző

 

A CoachAkadémia ACTP nemzetközileg akkreditált képzéseinek társalapítója és oktatója, illetve több más egyetemi és privát, hazai és nemzetközi coach- és szupervizorképzés társoktatója. Az ECVision nemzetközi projektjének keretében a coaching és szupervízió európai kompetenciaprofiljának társkidolgozója. Nagyvállalati vezetőfejlesztő tréningek, egyéni és team coaching, illetve szupervíziós folyamatok vezetője. Nemzetközi coaching és vezetőfejlesztő konferenciákon rendszeresen ad elő, és publikációi rendszeresen jelennek meg a Magyar Coachszemlében.

 

„Több mint 10 éve találkozom nap mint nap emberekkel és beszélgetek velük egyéni, csoportos és team keretekben. Több mint 10 éve nyűgöz le mindennap az emberi találkozásokban rejlő tanulás, energia, erő és gyógyulás lehetősége. És több mint 10 éve dolgozom azon szakemberként, hogy minél inkább készen álljak arra, hogy a legoptimálisabb teret tudjam a beszélgetőtársakkal együtt megteremteni arra, hogy ezeket az előremozdító erőket az ügyfelek vágyott jövőjük megteremtésére tudják fordítani."

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Miért érdemes eljönnöd?

 

  • Haladó szinten fejlesztheted coachkompetenciáidat
  • Interaktív műhelymunkában vehetsz részt
  • Lehetőséged van saját eset feldolgozására akvárium coaching keretében
  • Előadásonként 4 CCEU pontot kaphatsz
  • A műhelymunka-sorozat magyar nyelven folyik

HELYSZÍN: La Prima Fashion Hotel Budapest (1052 Budapest, Piarista u. 6.)

IDŐTARTAM: 4 óra, 16.00–20.00, mindhárom alkalommal

A workshopokon való részvétel alkalmanként 4-4 CCEU pontot ér az ICF akkreditációs rendszerében.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

* az Early Bird árak 2019. március 3-ig elérhetők!

  Alkalom Bérlet Early Bird bérlet*
ICF tagoknak

20.000.- Ft

55.000.- Ft. 50.000.- Ft.
MCSz tagoknak 22.000.- Ft. 63.000.- Ft. 58.000.- Ft.
Normál 25.000.- Ft. 70.000.- Ft. 65.000.- Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

REGISZTRÁCIÓ

 

További információ: titkar@coachfederation.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.