ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF Coachklub | Járdán Tamás MCC

Dátum: 2019-10-17

Időpont: 16:30

Coachingpárbeszédek mintázatai

 

Amikor felteszünk egy kérdést, akkor már meghoztunk egy döntést is: valamilyen irányba építjük tovább a coaching beszélgetést. Vajon jó döntést hoztunk? Jó kérdést tettünk fel? Merre fejlődik tovább a párbeszéd? Együtt, partnerségben haladunk az ügyféllel?

 

Ha elképzeljük a lehetséges kérdések halmazát minden egyes interakcióban, és ezt kivetítjük az egész coaching beszélgetésre, akkor egy óriási gráfot kapunk. Ebben a gráfban a csomópontok a döntési pontok a belőlük kivezető élek a lehetséges kérdések, beavatkozások, visszajelzések.

 

A jó hír az, hogy egy ilyen gráfban számos jó elvi coachingbeszélgetés van, ott és akkor, azzal az ügyféllel. Persze semmi matek! Hanem egy olyan modell, ami segíthet tudatosítani saját gyakorlatunkat és szokásainkat, ahogyan szeretjük felépíteni a coaching folyamatainkat: a bevált erősségeink, a begyakorolt eszközeink, sorrendek, triggerek, a fejlődési vágyaink, az elakadásaink, a komfortzónán túli helyzetek kezelése.

 

Meg vagyunk győződve a kérdésünk helyénvalóságáról, vagy igazán azt sem tudtuk, mit kérdezzünk, csak végül ez jutott az eszünkbe. Hogyan kezdünk el egy ülést? Hogyan zárunk le? Hogyan kötünk szerződést? Hogyan kötjük azt újra? Visszatérünk-e rá? Milyen módon figyeljük az időt? Hogyan tervezünk akciót? Hogyan kezelünk váratlan helyzetet? Hogyan reagálunk drámai reakcióra? Ezekre és az ezekhez hasonló kérdésekre adott válaszaink mutatják meg, milyen konkrét utat járunk be a gráfban ügyfeleinkkel.

 

Olyan közös gondolkodásra és beszélgetésre hívom a résztvevőket, ahol felfedezhetjük és megoszthatjuk ebben a képzeletbeli gráfban a jól működő mintáinkat, rutinjainkat, a bizonytalanabb területeket és a csapdákat.

 

Járdán Tamás, MCC

Programtervező matematikusként komplex informatikai projektek vezetésében és egy rendszerintegrátor cég menedzsmentjében szerezte üzleti tapasztalatait. A Buckinghamshire University-n végzett MBA-t. 2005-ben projekt- és programmenedzsmenthez kapcsolódó coachinggal kezdte a coach pályafutását. Tanult pszichodráma alapú, megoldásközpontú és Gestalt coaching megközelítést, valamint buddhista pszichológiát. Ma meghatározóan stratégiai tanácsadással, vezetői és team coachinggal, illetve startup cégépítéssel foglalkozik. 40 évnyi küzdősportoló (judo) tapasztalatát is felhasználva szereti aktivizálni, energizálni ügyfeleit, és imádja, ha van egy flipchart néhány filccel a coaching ülésen.

 

 

 

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Az ICF Coachklub ezen programja 2 CCE (Continuing Coaching Education) pontot ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2019. október 17. (csütörtök) 18.30–20.30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.