ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF Coaching Konferencia 2022

Dátum: 2022-10-06

Időpont: 09:00

Gondoljuk újra a jövőt!

Hisszük, hogy hídépítők vagyunk. Hidakat építünk az értékekkel, a szerepekkel, a kapcsolatokkal, az idővel. A segítő szakember embereket kapcsol össze önmagukkal, másokkal, témákkal, folyamatokkal. Hova és hogyan építünk JÓ hidakat? Milyen a JÓ híd?

2022-ben személyesen rendezzük meg az ICF Coaching Konferenciát, melynek fókuszában a jövő áll.

A jövő kifürkészhetetlen, de egy biztos: folyamatos változásban van a világ, és benne mi is. A fejlődés felgyorsult, a technológiai megoldásoknak hála ma már a világ bármely pontjáról coacholhatjuk a világ bármely vezetőjét. A világ és benne a vállalatok is változnak: ma már természetes a home office, míg 2 éve a vállalatok többsége hallani sem akart róla.

Ha ilyen gyorsan lehet változni és változtatni, akkor milyen világot tudunk és akarunk mi elképzelni magunknak? Milyen világban akarunk mi coacholni és hol van ebben a mi felelősségünk? Milyen dilemmák, etikai kérdések merülnek fel bennünk? Milyen lesz a jövő ügyfele? Fel vagyunk készülve a jövő témáira? Milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy az örökké változásban lévő világot és szakmát megértsük és segíteni tudjuk?

20 éve még csak néhány coach volt a piacon, ma már alap a coaching szemléletű vezetés és menő, ha van coachod. Merre tart az üzlet, mire van igénye? A “fenntarthatóság” egy elcsépelt szó, hogyan tudjuk újra megtölteni tartalommal? Mit látunk most? Miben veszünk részt? Mire van egy igenünk? Miben vagyok most hajlandó változni, és miben nem?

Mi az, amit most tudok felfedezni magamban, ami engem megtámaszt a jövőben?

A témát három szempontból járjuk körbe:

 1. A coach jelene és a jövő coacha
 2. A csapat és a coach létezése a konfliktusokban
 3. Merre tart a üzleti környezet, amiben coacholunk?

A plenáris előadások mellett izgalmas workshopokkal készülünk, valamint a hagyományokhoz híven átadásra kerül az Elnöki Díj és az Év ICF Coacha pályázat győzteseit is kihirdetjük. A konferencia támogatói jóvoltából pedig értékes tombolanyereményeket sorsolunk ki a résztvevők között.

Időpont: 2022. október 6. 9:00-17:00

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.

A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára!

Az árakat itt találjátok:

Jegy típusaJegy áraEarly BirdLazy Bird
ICF Magyar Tagozata tagok19 900 Ft15 000 Ft17 000 Ft
MCSZ tagok / Tréneri Edzőtábor Egyesület tagjai29 900 Ft25 000 Ft27 000 Ft
Coachképzésen résztvevők29 900 Ft25 000 Ft27 000 Ft
Normál ár35 000 Ft30 000 Ft32 000 Ft

A részvételi díjak bruttóban értendők (0% áfa).

Az Early Bird jegyárak 2022.09.06-ig érhetők el!

A Lazy Bird jegyárak 2022.09.13-ig érhetők el!

Az webshopunkon keresztül bankkártyával vagy átutalással tudtok fizetni.

UPDATE: A KONFERENCIA TELTHÁZAS! A regisztrációval kapcsolatos kérdéseket a konferencia@coachfederation.hu címre várjuk.

A regisztráció október 4. estig lehetséges! Kérjük, feltétlenül regisztáljatok az esemény előtt legalább 48 órával, mert azután sajnos nem tudunk elfogadni több jelentkezést!

A konferencia programja

IdőpontProgram
8:15 – 8:55Regisztráció
9:00 – 9:30Megnyitó
9:30 – 10:30Prof. Reinhard Stelter: A coaching jövője – Jövőkép és vágyak
10:30 – 10:50Kávészünet
10:50 – 11:501. szakmai előadás / workshop
11:50 – 12:10Kávészünet
12:10 – 13:102. szakmai előadás / workshop
13:10 – 14:15Ebéd
14:15 – 15:153. szakmai előadás / workshop
15:15 – 15:30Kávészünet
15:30 – 16:00Díjkiosztó
16:00 – 16:40Palya Bea: A coach saját hangja
16:40 – 17:00Tombola és zárás

Szakmai előadások és workshopok

IdőpontA coach jelene és a jövő coachaA csapat és a coach létezése a konfliktusokbanMerre tart a üzleti környezet, amiben coacholunk?
10:50 – 11:50Tegyi Enikő MCC
Schieszler Tamás MCC:
A világítótorony a viharos, változó világban: Embervoltunk lényege, a tudatosságunk. Ami támaszt ad a coachnak, és ami által a coach támaszt ad az ügyfélnek.
Szabó Tamara MCC:
Támogató és hátráltató paradigmáink a csapatkonfliktusokban
Kurucz Balázs PCC:
Egy Földünk van – egyéni felelősségem a szénlábnyom csökkentésében
12:10 – 13:10Nagy Judit PCC – Sárdi-Papp Réka PCC:
Hídemberek – Függő hídon stabilan (online + személyes)
Eperjesi Amina PCC Antal Sándor:
Segítség, pont olyan mint én! – Mit kezdjek vele, annyira más! Kultúrák találkozása a coaching és szupervíziós térben
Németh Zita MCC:
Gép és ember – a kreativitás kihívása
14:15 – 15:15Juhász Erika ACC, ACTC:
MyStory&Me – Hidak építése, amik saját történeteinkhez vezetnek. Múltunk értelmezése a jelenben, híd a jövőnkhöz.
Szabó Gabi MCC:
Összefeszülések egy csoportban – a coach gyalogútja az érzéseken át a cselekvésig
Patrick Rütten:
CoachHub, Gondoljuk újra a jövőt: A coaching demokratizálása (online, angol nyelven)

Plenáris előadások

A coaching jövője – Jövőkép és vágyak (9:30 10:30)

A jövő coachingja és vezetési gyakorlata kapcsolati alapú, nyitott párbeszédre épül, közös jelentéstartalommal bír, és olyan értékek mentén szerveződik, amelyek a fenntartható működést biztosítják. Reinhard Stelter előadásának a célja, hogy rávilágítson a társadalmi és szervezeti működés fő kihívásaira, és ”jövőkép és vágyak” formájában fogalmazza meg a coaching és a transzformatív dialógusok fejlesztési irányait.

Prof. Reinhard Stelter PhD fokozattal rendelkezik pszichológiából, és a Koppenhágai Egyetemen a coaching pszichológia professzoraként dolgozik. Továbbá vendégprofesszor a Koppenhágai Üzleti Iskolában (Copenhagen Business School), ahol a Személyes Vezetés és a Transzformatív Párbeszéd modulok felelőse. Tudományos pályafutása mellett coachként és mentorként is folytat magánpraxist, továbbá számos szervezetnél vezetőképző, meghívott előadó és workshop vezető. A Harvard Coaching Intézetének alapító tagja és a Nemzetközi Coaching Pszichológiai Társaság alelnöke. „A párbeszéd művészete a coachingban” (Routledge) című könyve 2019-ben, a Henley Business School-ban elnyerte az év coaching könyve díjat. További információ: www.nexs.ku.dk/coaching és  www.rstelter.dk


A coach saját hangja (16:00 16:40)

A jövő kihívásokkal teli a coachok számára. Autentikus hangokra lesz szükség az üzleti életben is: mind a coachoknak, mind a klienseiknek a saját hangjukat kell megtalálniuk, az önmagukra irányított figyelem élesítésével, szelíd-kegyetlen őszinteséggel. A letisztult egyéni hangok megjelenése az előfeltétele annak, hogy aztán másokkal együtt harmóniát építhessünk. 

De pontosan HOGYAN kell ezt csinálni? 

Megtalálni a saját hangunkat metaforikus értelmében, azaz, hogy azt mondjuk, ami van, és annak legyen egy csak ránk jellemző karaktere – mindehhez az egyik legszebb út a fizikai hanggal való munkán át vezet. 

A célunk ezen a gyakorlatorientált előadáson az, hogy a saját hang megtalálásának négy alapvető eszközét beépítsük az életünkbe:

1. a “ha kinyitod a szád, kijön rajta a hang” elvét és a nyitott szájhoz vezető játékos gyakorlatokat;

2. annak tudatosítását, hogy a hangadás mindig kapcsolódást jelent;

3. a Figyelem Sugarát és a Visszatükrözést;

4. a közös éneklés alapvető örömét. 

Ezért innentől sokkal jobban fogsz tudni beszélgetni: megtanulod coachként a saját önazonos hangodat hallatni, és másokat is jobban hallasz, így támogatod őket a növekedésben.

Palya Bea vagyok, énekes-dalszerző, tanár és coach. Több mint három évtizede énekelek, a Művészetek Palotájától az amszterdami Concertgebow-n át a New Yorki Carnegie Hallig beénekeltem a hazai és külföldi koncerttermeket. 17 saját lemezem jelent meg, 450 dalt írtam. A koncertezés mellett az utóbbi évtizedben a figyelmem a közösség szolgálata felé fordult: egyre fontosabb az, hogy hogyan tudok segíteni dalokkal, énekléssel, a hangadást és az érzelmeket összekapcsoló módszerem tanításával másoknak. Engem is a saját hangommal való munkám tett jó tanárrá és sikeres vezetővé, és az elmúlt öt évben az online munka világában is megtaláltam a saját hangomat. Az Énekeld magad szabaddá saját és a Szeretem az ötleteimet nevű online kurzusaim több mint 700 hallgatómnak segítettek az elmúlt öt évben, hogy megtalálják a saját hangjukat fizikai és átvitt értelemben, megvalósítsák a saját ötleteiket, megírják a saját dalukat, és így az életük az általuk vágyott irányba változzon. 

Dolgozom az üzleti élet szereplőivel is, vezetőket segítek abban, hogy ebben a megváltozott világban megtalálják a saját hangjukat, mind fizikai, mind átvitt értelemben, és e tiszta saját hang révén az általuk vezetett szervezet is kiteljesedjen. 

Az előadásaim, workshopjaim, az egyéni és kiscsoportos coaching-csomagjaim mind a saját hang megtalálása épülnek.”

(Fotó: Veres Anita)

I. A coach jelene és a jövő coacha

A világítótorony a viharos, változó világban: Embervoltunk lényege, a tudatosságunk. Ami támaszt ad a coachnak, és ami által a coach támaszt ad az ügyfélnek. (10:50 – 11:50)

Mi az, amit most tudok felfedezni magamban, ami engem megtámaszt a jövőben?

Az a részem, amit nem érint a változás. Sőt a változást felhasználhatom egy olyan erőnek, ami segíti az ezzel a részemmel való minél gyorsabb kapcsolódást, ennek a részemnek a kiteljesítését. Ez a részünk szerintünk nem más, mint az, amitől igazán emberek vagyunk: ez a saját tudatosságunk. 

Ebből a szempontból coachként van egy csodálatos hivatásunk: munkánk lényege ügyfeleink tudatosságának előmozdítása.  Ezt úgy tudjuk leginkább gyakorolni, ha saját tudatosságunkat fejlesztjük. És ennek legjobb módja, ha ügyfeleink tudatosságának kibontakoztatása szívügyünkké válik. Gyönyörű, nem?

De mi is az a tudatosság? 

Azt járjuk körül a csoportban, hogy a tudatosságunk miként jelenik meg már most a munkánkban és hogyan segíthet abban, hogy a szolgálatunkat egyre örömtelibben, a külső környezet turbulenciáját élvezve, magabiztosan végezhessük. 

Az előadók:

Tegyi Enikő MCC, brief coach képző, mentor coach és compassion tréner

„Színházi világból, újságírásból, kommunikációból érkeztem a coachingba. Több mint 10 éve dolgozom brief coachinggal szervezetekben, 8 éve képezek brief coachokat.
A brief coaching számomra a tudatos teremtő kommunikáció letisztult rendszere: a buddhizmusból eredő tudatos figyelem-irányításé, melyben az emberek szívből transzformálják a belső-külső világukat.
Ezt igyekszem támogatni megoldásközpontú programjaimban: reziliencia-fejlesztésben, önszerveződő teamek támogatásában és az együttérző cselekvést fejlesztő vezetői programokban.”

Schieszler Tamás MCC, mester coach, tudatosság facilitátor és compassion tréner

„Dolgoztam IT architektként, vezetőként, felsővezetőként, majd egy szervezetfejlesztő céget építettem. Több, mint 10 éves buddhista gyakorlattal rendelkezem, amit a vállalati világban szerzett tapasztalataimmal vegyítve valósítom meg a szervezetek humanizálását, melyet küldetésemnek tekintek.
Ehhez kulcsfontosságú eszköznek tartom a vezetés szintjén az együttérző cselekvés és a bölcsesség kibontakoztatását.”


Hídemberek – Függő hídon stabilan (12:10 – 13:10)

A hibrid, interaktív, történetmesélő workshopnak három pillére lesz. 

 1. Online hídépítés. 2. Láthatatlan hidakon. 3. Függő hídon stabilan. 

A program kiindulópontja és eleme az előadók párhuzamosan megélt országváltó kalandjának története lesz. Az egyes fejezetek mentén az etikus viselkedés, a coaching szemléletben működés, a bizalom és kapcsolatépítés, valamint a tudatos jelenlét kompetenciáinak szétszálazására hívják a résztvevőket. Hogyan működik, hogyan működtethető? Miben más és miben ugyanaz itthon és túl a határainkon? Ahhoz, hogy hidak épülhessenek, milyen hidakat kell lerombolnunk? Rombolni kell? És mi van akkor, ha nincs híd? Mi visz át a túlpartra? 

Az előadók egyszerre lesznek jelen (Réka) és online (Judit), így megélhetővé válik a kor egyik hídépítő kihívása. Hiszik, hogy ez a hibrid jelenlét is hozzásegíti a résztvevőket a komplex, árnyalt válaszaik megfogalmazásához. Inspiráló workshopjukkal szárnyakat szeretnének adni ahhoz, hogy az egyes coach kompetenciák mélyebb rétegeinek felfedezésével a jelent megélő és a jövőbe mutató HÍDEMEBEREKKÉ válhassunk. 

 • Coachként hogyan építünk hidakat a jelen és a jövő között?
 • Milyen kihívások várnak ránk? 
 • Milyen etikai kérdéseket vet fel a jövő? És vannak-e erre itt a jelenben válaszaink?
 • Mivel tudjuk magunkat a jelenben megtámasztani, ami a jövőben is támasz lesz?

Az előadók:

Nagy Judit PCC, executive-, business és life coach, tréner, kommunikációs mentor, oktató, előadó, Az Év ICF Coacha 2020-21, Best of Best Coach 2021

„A coaching életállomásaim szintézise. Kíváncsi és kísérletező vagyok. Ennek is köszönhető, hogy karrierváltó és országváltó vagyok. Utóbbi egy kiszámíthatatlan és megváltozott világhelyzetben történt. Mélységesen mély önreflexióra késztet. Faragja, színesíti, finomítja, gazdagítja coach identitásomat. Luxembourg multikulturális, soknyelvű világa minden nap tanít valamit az előfeltevések nélküliségről, a nem tudásról, bizalom építésről, a másik megértéséről. Ezek is építőkövei a működésemnek, akár hazai, akár külföldön élő magyarokkal dolgozom vagy oktatok a METU-n, vagy mentorálok és tanítok a CoachAkadémián. Tartó oszlopaim a lehetetlent nem ismerő kamasz lányom és a férjem. Hidak a két ország között különböző szakmai közösségek és mély barátságok, olyan is, ami az online térben született.”

Sárdi-Papp Réka PCC, business és szervezetfejlesztő teamcoach, mentor, mediátor, jogász

„Kétszer váltottam országot, egyszer véglegesen és nem felkészülten, egyszer határozott ideig és tudatosan. Mindkét országváltásból sok önismereti kérdésem, felismerésem, erőforrásom és gyakran túlzásba vitt, fel nem ismert énvédelmi mechanizmusom származik. Életem más területén is voltak jól átgondolt, nagy váltásaim. A döntéshez vezető hidak hossza, pillérei, az átkelésből származó valódi tanulások azonban különbözőek, mégis mind alkotó elemei a nehéz helyezetek megtartásának coachként. Ezek a tapasztalatok erős pillérek, amikor külföldön élő magyarokkal dolgozom. Szakmaiságomat meghatározza még jogász múltam. Teljességet ad, hogy jogászokat coacholok egyéni és team folyamatokban vagy támogatok szervezetfejlesztőként. Önismereti utam támogatói szerethetően kamasz gyerekeim és örökké találékony kutyám.”


MyStory&Me – Hidak építése, amik saját történeteinkhez vezetnek. Múltunk értelmezése a jelenben, híd a jövőnkhöz. (14:15 – 15:15)

Az önéletrajz egy sajátos történet. Szerzője, elbeszélője, főszereplője azonos. Ki vagyok én és hogyan váltam azzá, aki vagyok; ez az ön/én-élet-írás esszenciája. Coachként gyakran találkozunk olyan helyzetekkel, amikor szakmai életutat érintő kérdések kerülnek a fókuszba. Ügyfeleink ilyenkor a honnan jövök, ki vagyok, merre tartok kérdésekre keresik a választ. Az önéletrajz narratívájának megléte, megalkotása, tudatosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyén kapcsolódni tudjon saját életéhez. Coachként ebben tudunk támogatást. nyújtani. Egy integráns narratíva nélkülözhetetlen; megtámasztja az egyént a jelenben és támaszt ad a jövőre vonatkozóan is, hiszen nem mindegy, hogy az egyén szakmai életútján milyen történet következő állomását keresi.

A program során irodalomterápiás módszertannal feltárjuk a szavak erejét, majd egy sokak által jól ismert coaching eszközt próbálunk ki páros gyakorlatban, egy saját életút állomás történetének meg/újraírására, fejlesztve ezáltal, többek között a tudatos jelenlét, az aktív figyelem, a tudatosság előmozdítása kompetenciákat.

Az előadó:

Juhász Erika ACC, ACTC vezetés-szervezés szakközgazdász, biblio(irodalom)terapeuta, a Business Coach Kft. stratégiai partnere.

Közel 30 éves fejvadász tapasztalata során szinte minden iparágban dolgozott, elsősorban közép- és felsővezetői pozíciókra vonatkozó kereséseken. Több ezer állásinterjú alapján átfogó tapasztalattal rendelkezik a kérdezéstechnika területén és a szakmai életút narratívájának feltárásában. Szakmai hátteréből adódóan coachként kiemelten foglalkozik karrierhez kapcsolódó dilemmákkal, így pl. a szakmai identitás, az énmárka, az elakadás, az újrakezdés, karrierátmenet, vagy a szakértőből vezetővé válás témákkal. Több kompetenciafejlesztő program kidolgozója, trénere.A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati belső és vezetői coach szakirányú továbbképzés megbízott oktatója.

II. A csapat és a coach létezése a konfliktusokban

Támogató és hátráltató paradigmáink a csapatkonfliktusokban (10:50 – 11:50)

Ahogyan coachként a konfliktusokról gondolkodunk, kihat arra, ahogyan bánunk a csapatkonfliktusokkal. Milyen paradigmaváltásokat érdemes meglépni coachként? Milyen az a gondolati keret, ami segíti a coachot abban, hogy a csapatot megtartsa és előremozdítsa konfliktusok során? Ami coachként támpontunk lehet ilyenkor? Valami olyan referenciapont, amihez a konfliktus témájától függetlenül visszanyúlhatunk? 

Mindeközben milyen paradigmái vannak a csapatoknak, amelyekkel nehezítik a konfliktusok eredményes kezelését? Mikkel találkozunk teamcoachként, mint a csapat konfliktusokhoz kötődő mentális modellje, amit időnként felül kell írni? Milyen paradigma-váltásokra van szüksége a csapatoknak ahhoz, hogy a konfliktusokat egészséges, előre vivő módon tudják kezelni? Lesz szó káoszról és entrópiáról, megtartásról és konfrontálásról, bátorságról és visszahúzódásról, állásfoglalásról és attól való tartózkodásról, közelségről és távolságról. Mindezt azért, hogy megtaláljuk azt a saját belső egyensúlyi pontot, amivel meg tudjuk a csapatot tartani a konfliktusban, és tudjuk abban támogatni, hogy megtanulja mindazt, amire szüksége van a konfliktusok eredményes kezeléséhez. 

Az előadó:

Szabó Tamara MCC, coach, team coach, organizational coach; a Co-Create Coach Camp és a Co-Create TeamCoach Camp egyik alapítója

„Több mint tíz évet töltöttem el egy multinacionális környezetben: feleltem belső kommunikációért, stratégiai tervezésért, innovációs tevékenységekért. 2010-ben kezdődött fejlesztő szakemberi pályafutásom. Mára már nagyon sok módszertanban (egyéni, csoportos, teamcoaching, facilitáció, készségfejlesztés, komplex szervezetfejlesztés) otthonosan mozgok. Egyaránt dolgozom multikkal, és KKV-kkel, a végeken dolgozó kollégákkal és (felső)vezetőkkel. Lételemem a változatosság.  Belső és külső coachként is rengeteg egyéni, csoportos és teamcoaching folyamatot vittem. Azon túl, hogy a terepen dolgozva coacholok, az elmúlt években számos coachot és teamcoachot képeztem, nyílt képzés formájában és kihelyezetten is. 

A témaválasztás egyik apropója, hogy nagy szerelem számomra a teamcoaching: a komplexitása, a kiváltott hatása, a spontaneitása miatt.” 


Segítség, pont olyan, mint én! – Mit kezdjek vele, annyira más! Kultúrák találkozása a coaching és szupervíziós térben (12:10 – 13:10)

Hogyan kerüljünk közelebb az interkulturális aspektusokhoz, egyáltalán mit értünk azalatt, hogy kultúra és interkulturalitás, mit tudunk ebből megfogni egy ülésen, hogyan érzékeljük a saját kulturális tényezőinket és hogy viszonyulnak azok a másikéhoz? Hogyan támogassunk egy csapatot abban, hogy legyen érzékelése a kulturális különbségekre és azokat tanulási lehetőségként értékelje? Milyen kapaszkodókat talál a coach?  – Mindezek alapja egy 2 éves Erasmus Plusz projekt az interkulturalitás témájában.

Az előadók:

Eperjesi Amina PCC, coach, team coach, képzett szupervízor, az EASC elnökhelyettese.  

„Fontos eszköztárt kínál a munkámhoz a Tranzakció Analízis és a Gestalt, illetve a rendszerszemlélet. Mostanában sokat foglalkoztatnak a relációk, az a tér, ami két vagy több ember között húzódik – milyen dinamikák határozzák meg, hogyan hatunk benne egymásra, mik jelennek meg vagy éppen vesznek el ebben a térben. Az elmúlt két évben különösen nagy hangsúlyt kapott az interkulturalitás témája, egy Erasmus Plusz projekt keretében több kiváló kollegával együtt volt szerencsém ezt kutatni és tapasztalatokkal gazdagodni. Örömmel várom a konferencia adta kölcsönös tanulás lehetőségét!”

Antal Sándor, Képző és szupervizor tranzakcióanalitikus. PTSTA-O 

„Huszonöt éve dolgozom a szakmában: szervezetfejlesztéssel, vezetőképzéssel, egyéni és csoport tanácsadással foglalkozom. A szakemberképzésben a TA alkalmazására fókuszálok szervezeti kontextusban, illetve a módszer integrálására más megközelítésekkel.”


Összefeszülések egy csoportban – a coach gyalogútja az érzéseken át a cselekvésig (14:15 – 15:15)

Amikor a csoportokban az emberek beszélnek, jófajta módon szólnak egymáshoz, annak csoportvezetőként örülünk. Ha a szólás minősége megváltozik; beszólás, megszólás, leszólás, kiszólás, odaszólás, rászólás történik, akkor bennünk is sok minden történhet. Könnyen vehetjük a személyünk elleni támadásnak, ez teher lehet és elveszíthetjük a konstruktivitásunkat, spontaneitásunkat, tudatosságunkat.

A workshopon két eset kapcsán, amit lejátszunk úgy, ahogy megtörtént, megvizsgálhatjuk milyen ismerős érzések keletkeznek bennünk, milyen adekvát kérdéseket tehetünk fel magunknak, és mit cselekedhetünk. Hogyan tisztelhetjük a saját élményeinket, hogyan tarthatjuk fenn a meleg légkört, vagyis mit tehetünk magunkkal és a csoporttal, magunkért és a csoportért. 

Jerome Gans a bostoni Harvard Medical School terapeutája összekapcsolja a csoport fejlődési állomásait a történésekkel. A workshopon az előadó ismerteti Gans útmutatását, javaslatait. Tisztelettel mellé teszi a saját tudását, benyomását a két eset kapcsán. Mert az új megoldásokhoz új élményekre van szüksége a csoportnak és nekünk is! 

És ezeken az élményeken érdemes végig gyalogolni!

Az előadó:

Szabó Gabi MCC, coach, team coach, a Watson Coaching és Coach Iskola alapítója, kiképző pszichodráma vezető, szupervízor. Cselekvésorientált coach, a pszichodráma coachingban használható szemléletének és metódusának elkötelezett megvalósítója.

2022-ben a 10 évfolyam Alapképzést és az 5 évfolyam team coach képzést indította el.

30 éve dolgozik csoportokkal, 3 egyetem meghívott tanára coach témában.

Folyamatosan dolgozik szervezeti vezetőkkel és csoportokkal, jelenleg 8 csapat team coacha.

Rendszeresen tart nyílt-élő team coachingot, a Real Team Real Time program 2021-ben az Év coaching rendezvénye díjat nyerte, a Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségétől.

III. Merre tart az üzleti környezet, amiben coacholunk?

Egy Földünk van – egyéni felelősségem a szénlábnyom csökkentésében (10:50 11:50)

A klímaváltozás hatásait érezhetjük a mindennapjainkon. Óriási a kormányok és az üzleti szereplők felelőssége abban, hogy vajon sikerül-e 1,5 fok alatt tartani a felmelegedést – de nem tekinthetünk el az egyén felelősségétől sem. Az egy órás programon megnézünk egy pár érdekes adatot a klímaváltozásról, s felkutatjuk, hogy egyénként milyen lehetőségeink vannak a szénlábnyomunk csökkentésében: az étkezés, utazás, energiafelhasználás stb. terén. A cél a tudatosítás! A lelkesebbek vállalást is tesznek az elkövetkező hónapokra!

Az előadó:

Kurucz Balázs PCC, coach, mentor coach, tréner, a CoachAkadémia társalapítója

„ICF PCC minősített coach vagyok, 20 éves tréner-tanácsadói tapasztalattal. 4 éven át az Accenture tanácsadójaként támogattam ügyfeleimet az eredményesség növelésében. Később Dale Carnegie trénerként szakterületem a prezentációs készségek fejlesztése, vezetői készségek fejlesztése és értékesítés támogatás volt. Jelenleg a Coach Akadémia egyik tulajdonosa és oktatója vagyok. Coachként az elmúlt 20 évben számos nagyvállalat közép- és felsővezetőjét támogattam munkájuk hatékonyabb végzésében; közel 10000 óra tréning és 2000 óra személyes coaching tapasztalattal rendelkezem. Az elmúlt 8 évben klímainnovációs projekteket kísérek coachként, 2021-ben képződtem körforgásos gazdaság témában.”


Gép és ember – a kreativitás kihívása (12:10 13:10)

Az emberiség saját konkurenciáját teremtette meg az automatizálással, és olyan kihívások elé állította magát, melyek nem megoldhatók a régi, bevált módokon. Ebben a környezetben az innovációs ökoszisztéma megteremtése a legnagyobb kihívás. A coachok feladata, hogy közvetlen hatásukon messze túlmutatóan rendszer szinten értsék, mi szükséges az innovatív céges környezet megteremtéséhez és egyéni szinten segítsenek az embereknek és benne a vezetőknek a kreativitásukhoz való visszatalálásban. A Mindplay Imagination kutatása, módszertana és eszköztára tud nekünk iránymutatásul szolgálni ebben.

Az előadó:

Németh Zita MCC, munka és szervezet szakpszichológus, coach mentor és szupervízor

„Mindig is érdekelt az emberi viselkedés. A ‘miértek’ és a ‘hogyanok’. Ezért került az életembe a Pszichológia. Nyelvismeretem miatt folyamatosan üzleti körökben forogtam, már az egyetemen a pszichológia szervezeti alkalmazása iránt köteleződtem el. Kedvenc tantárgyam a Vezető Pszichológusa volt, mely a coaching módszertanok előfutárának tekinthető. Több, mint 20 éve foglalkozom fejlesztésekkel szervezetekben, minden szinten, egyéni és csoportos formában. A Coaching 2002-ben került az életembe ezen a néven, amikor a GE-ben voltam Tréning megoldás fejlesztő menedzser. Tapasztalatomat nemzetközi környezetben bővítettem, határokon átívelő projektekben bővítve tudásomat, Moszkvától Miami-ig, a munka egy részében online, másik részében meglehetősen sok utazással. Azóta is imádom ezt a módszert, és törekszem arra, hogy minél magasabb minőségben végezzem a munkámat, amihez a folyamatos tudatosításon és önfejlesztésen át vezet az út. A munkám során magyarul németül és angolul is dolgozom.”


CoachHub, Rethink the future: Democratising coaching (14:15 – 15:15)

Az angol nyelvű, online előadás célja, hogy új nézőpontokat mutasson be a coaching jövőjével kapcsolatban. Az akadémikus kutatás és a B2B alkalmazás tapasztalatait ötvözve a következő témákkal fogunk foglalkozni ebben az egy órában:

 • a coaching demokratizálódása
 • a jövő coacha
 • milyen lesz a coaching piac 10 év múlva
 • milyen tanulságokat vonhatnak le ebből a coachok

Az előadó:

Patrick Rütten, Szenior Viselkedéskutató, a CoachHub BeNeLux, Észak- és Kelet Európai régióért felelős munkatársa

Nagy tapasztalattal rendelkezik a globális L&D és CX stratégia kialakításában és megvalósításában, az üzleti és menedzsment tanácsadás területén és a változáskezelésben. A CoachHub-nál Patrick a háttérből támogatja a bizonyítékokon alapuló coaching és a kiváló ügyfélélmény megvalósítását. Munka- és szervezetpszichológusként Patrick összekapcsolja a tudományt a gyakorlattal, és kíváncsisággal és szenvedélyesen segít az embereknek és a szervezeteknek, hogy elérjék a bennük rejlő potenciált.

A konferencia támogatói:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.