ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ICF Coach Klub: Tóth Csaba – Interkulturális DISC

Dátum: 2018-06-04

Időpont: 16:30

Ahol a józan ész és a jó szándék gyakran megbukik…

Miért félrevezető a kulturális intelligencia tréning?

 

Nincs üzlet emberek nélkül, a köztük fennálló bizalom mértéke pedig mindig 2 mérhető eredményt befolyásol: a költséget és a gyorsaságot. Minél nagyobb a bizalom a vezetők és az alkalmazottak között, annál eredményesebben tudnak együtt dolgozni. A kihívást az jelenti, hogy a bizalom emberfüggő és erősen szubjektív. Általában abban bízunk, ami ismerős és kiszámítható számunkra.

 

Amikor az emberek nem jönnek ki egymással, akkor általában nem az a probléma, hogy inkompatibilisek, hanem, hogy túl merevek és nincs önismeretük. Az, hogy hogyan gondolkodunk, érzünk és viselkedünk, a tapasztalatunk formálja és olyan automatikus reakciók irányítják, amelyeket olyan értékek és hitek befolyásolnak, amelyekről nem is tudunk az esetek 95%-ban. A kulturális különbségek személyes különbségek. Egy cégnek nem kell multinacionálisnak lennie ahhoz, hogy multikulturális legyen, elég, ha több, mint egy ember dolgozik ott és ők nem ugyanúgy gondolkodnak és viselkednek.

 

A cégek 99%-a olyan interkulturális megoldásokat árul és használ, amelyeket 30-40 éve hoztak létre, olyan emberek válaszai alapján, akik internet es EU nélkül nőttek fel, ma pedig 70-80 évesek lennének átlagosan. A világ sokat változott, új kihívások jelentek meg, amelyeket a múlt századi modellek nem tudnak hatékonyan orvosolni.

 

A 2 órás, interaktív workshop a következő témákat fogja érinteni:

  • A különbség az interkulturális és internacionális tréning között.
  • A 6 fő ok, amiért a múlt századi megoldások nem hozzák azt az eredményt, amit ígérnek.
  • Melyik típusú diverzitás garantál jobb teljesítményt és melyikkel foglalkoznak a legtöbbet?
  • Miért használja a világ #1 coach-a, John Mattone (Steve Jobs coach-a) az Intercultural DISC modellt?

A résztvevők egy ingyenes Intercultural DISC tesztre is jogosultak a workshop keretében, aminek a piaci ára £97.

 

 

Tóth Csaba az ICQ Consulting alapítója, az Intercultural DISC modell létrehozója. Csaba Kecskeméten született, Tiszakécskén nőtt fel, majd a szegedi egyetemen olasz szakon szerzett diplomát. 2004-ben költözött ki Angliába, ahol 4 évvel később még egy mester diplomát szerzett a Sussex-i egyetemen, itt nemzetközi managementet tanult. Itt találta meg az interkulturális management témáját és kezdte meg a kutatását, amelynek eredménye az Intercultural DISC. Az egyetem elvégzése után Csaba megalapította a saját cégét, amely egy étterem foglaló website volt. 35 étteremmel indultak Brightonban, ahol jelenleg is él, és 1 éven belül 5500 éttermük volt az egész Egyesült Királyság területén, miközben vegyes vállalattá nőtte ki magát egy angol céggel, aminek az igazgatója francia volt. Több éves tapasztalat, 2 mester diploma, szakdolgozat pont abból a témából, egy olyan helyről, amit a világon csak a Harvard egyetem előz meg, ugyanabban a kategóriában. Tökéletes kombináció a sikerhez, ugye? Sajnos nem: pár hónappal később kiderült, hogy nem tudnak együtt dolgozni, az összes részvényt eladták, és ekkor újraindult Csaba küldetése: hogy lehetséges, hogy a statisztikai adatok szerint a vegyesvállalatok 83%-a 18 hónapon belül elbukik? Mi lehet az oka? Az ő hibája volt, vagy a tudásé, amit használt? A workshop erről fog szólni…

A workshop célja, hogy megismerjék a kutatás eredményét, a javasolt megoldásokat és azok eredményeit, amely alapján jobb döntést tudnak hozni. Mivel nem volt igazi áttörés a kulturális intelligencia és vezetőképzés területén az elmúlt 30-40 évben, a prezentáció ellent fog mondani néhány “ténynek”, amit igaznak hittünk eddig. A résztvevőket Csaba szeretné meghívni egy ingyenes Intercultural DISC felmérésre is.

 

Az eseményre való regisztráció határideje lejárt.

 

Az ICF Coach Klub ezen programja 2 CCEU (Continuing Coaching Education Units) pontot ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF Egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2018. június 4. 18:30 – 20:30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.