ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

Bátor vezetők szimultán coachingban

Dátum: 2019-10-09

Időpont: 16:00

Gyakran használunk jelzőket a szervezeti vezetőkre:

 • eredményes
 • hatékony
 • csapatépítő
 • újító
 • elkötelezett
 • vizionáló

A bátor szót ritkábban említjük.

A mai korban már mást jelent bátornak lenni, mint elődeink idején.
Bátorság lehet, ha valaki 

 • transzparens
 • őszinte
 • nyílttá teszi, hogy mi zajlik benne
 • felvállalja a kérdéseit, dilemmáit
 • ha fejlődni, megújulni akar, és ehhez elfogadja egy coach támogatását

 

A Vállalati Klubba egy ilyen vezetőt hívunk.
Arra invitáljuk, hogy dolgozzon magán és kérdésein 2 coach szimultán munkájával.
Így több dolog is láthatóvá válik egyszerre. Hogyan dolgoznak a coachok, milyen különböző módon közelítik meg a témát. Hogyan halad a gondolkodásában a vezető, mi hat rá, mi hasznos számára.
Bátor kísérlet, erős tanuló térben.

Meghívott vendégünk, a bátor vezető ez alkalommal:

 

 

Grócz Mária 

BT Global Services Közép- és Kelet-Európáért felelős HR vezetője

 

2007 óta töltöm be a BT (British Telecom) Közép- és Kelet-Európáért felelős HR vezetői posztját. Az utóbbi években a cég munkavállalóinak létszáma jelentősen megnövekedett, már meghaladja a 2500 főt. Örülök, hogy részt vehettem a legtöbb emberi erőforrás projekt kidolgozásában és bevezetésében. Büszke vagyok rá, hogy a BT Regionális Szolgáltató Központja 2012-től többször is elnyerte a Családbarát munkahely címet.

A munkámban sikerélményként éltem meg, hogy részese lehettem nagy multik professzionális egyesítésének, szétválasztásának, szolgáltató központok felépítésével járó munkának. Nagyon fontosnak tartom a tehetségek gondozását, hiszen bennük van a jövő! A HR-es munkában igyekszem előnyt kovácsolni a mérnöki múltamból: a logikát és stratégiai rendszerszemléletet ötvözni az intuitív képességekkel, amelyre a HR-ben nagy szükség van.

A BT-nél évek óta ösztönözzük a vezetőket a coaching szemléletű vezetési stílus alkalmazására. A módszer lényege, hogy a vezető példaképként inspirálja a munkatársait egyre magasabb célok kitűzésére és elérésére, az intuíció használatára az analitikus gondolkodás mellett, így motiválva őket, hogy a saját elképzelésüket is felülmúlva teljesítsenek.

A vezetők támogatására kezdtük el képezni a kollégákat belső coachokká, akik nemcsak a vezetőképzési tanfolyamokon vállaltak fontos szerepet, hanem az egyéni coacholásban is. Magam is megszereztem az ACC képesítést 2017-ben. A visszajelzések és mérőszámok alapján beválni látszik a kezdeményezés: egyre több vezető igényli és önmaga is alkalmazza a coachingot a munkatársak fejlesztésében.

 

A téma, amivel szívesen dolgoznék az ülés alkalmával:

A HR mátrix szépségei és árnyoldalai – Hogyan legyek felelősségteljes HR vezető, ha a HR funkciók többsége silókban dolgozik és a szervezetben máshová tartozik?

 

 

A meghívott coachok, akik a szimultán ülést vezetik:

 

Bodnár Barbara ACC

Life és Business Coach, Action Learning Team Coach

 

Senecától származik az az idézet, amely az én mottóm is lett: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart!” Nos, az én küldetésem, hogy segítsek rájönni, hogy ki melyik kikötőt szeretné elérni és támogassam az odavezető úton.

Kislánykoromban tanítónő akartam lenni, felnőttként pedig voltam termékfejlesztő, projekt-, illetve hitelezési támogató, folyamatfejlesztő és tréneri munkakörben is. Mindegyiket másért szerettem, de igazán coachként találtam meg önmagam. Az ICF minősített tagjaként life és business coachként, action learning team coachként dolgozom, és szeretném, ha a világban minél több ember érezné úgy, hogy a helyén van, és tudná, hogy megtalálta a saját útját. Jó pár év multinacionális környezetben eltöltött munkával és anyaként eltöltött idővel a hátam mögött úgy gondolom, tudok ehhez segítő kezet nyújtani. Minden megszerzett tudásommal és tapasztalatommal támogatom a hozzám forduló ügyfeleimet és az ICF Jószolgálati programjaiban is részt veszek – civil szervezetek, a Semmelweis Egyetem diákjai és a Magyar Szervátültetettek Szövetségének vezetői számára tartott ülések által.

Szeretem a rendszert, a struktúrát, de a spontaneitást és az „itt és most” örömét is – coachként mindezt nap mint nap megélhetem. Szentül hiszek abban, hogy mindenkiben ott van a válasz, csak fel kell tenni a jó kérdést. Hiszem, hogy a megoldás megtalálható minden élethelyzetben. És legfőképpen… hiszek az emberekben.

 

 

Viniczai Andrea

Life, Business, Sport Coach, tréner és újságíró

 

Három bölcsészdiplomával a zsebemben fejeztem be az egyetemet, de még mindig zavarba jövök, ha megkérdezik, mivel foglalkozom. Röviden: az emberekkel és az írással. Élettörténeteket hallgatok, kérdezek, figyelek, visszajelzek, átadok, kapcsolódok, hatással vagyok és magam is magam is alakulok. A coachingban megtaláltam azt az utamat, amiben őszintén és hitelesen tudok önmagam lenni és tükröt tartani annak, aki vállalja, hogy szembenéz magával.

 

 

Az ICF Vállalati Klub rendezvényeinek, a Bátor Vezetők sorozat házigazdája:

 

 

Szabó Gabi, MCC 
https://www.watsoncoachiskola.com/

 

Az ICF akkredtitációjában az elsők között lett Master Certified Coach. A Watson Coach Iskola alapítója és oktatója. Cselekvésorientált szakember, módszertanát a pszichodráma tanulmányaiból építette fel. Több mint 25 éve vezet fejlesztő csoportokat, szervezeti vezetőkkel és szakemberekkel. 2016 óta az ICF Magyar Tagozatának alelnöke. 

 

 
 
REGISZTRÁCIÓ
 

Az ICF Vállalati Klub ezen programja 2 CCE (Continuing Coach Education) pontot ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az egyesületi tagoknak ingyenes.

 

Időpont: 2019. október 9. 18.00–20.00

Helyszín: Park Coffee and Kitchen, 1031 Budapest, Záhony utca 7. (A Graphisoft park bejáratánál)

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dátum: 2024-09-03

Időpont: 17:00

A tudatos szakmai öngondoskodás útja és lehetőségei a kezdetektől Coach szakemberként egyedül vagyunk az ügyfeleinkkel, ezért pályánk elejétől fontos a szakmai öngondoskodás, hisz a személyiségünkkel dolgozunk. A workshopon rövid elméleti

Dátum: 2024-09-13

Időpont: 10:00

#coach, #coachok, #vezetők

ICF Networking Események – Kapcsolatépítés és szakmai fejlődés minden formában Csatlakozzatok hozzánk az ICF Magyar Tagozata által szervezett különleges networking események során, ahol tavasszal és ősszel egyaránt lehetőség nyílik személyes

Dátum: 2024-09-19

Időpont: 17:00

A mindennapokban sok kérdést kapunk tőletek a minősítésekkel, megújításokkal kapcsolatban. A program célja ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása. A programot vezeti Dömény Erika PCC, az ICF Magyar Tagozatának Akkreditációs Igazgatója.