Újítsd meg a tagságodat most! Tudj meg többet →

Elnökség 2016

A leköszönő elnök, Bite Barbara beszámolt az elmúlt év eredményeiről: a Magyar Tagozat taglétszáma 13 %-kal nőtt, s a tagok több mint fele rendelkezik ICF akkreditációval. 2015 az aktivitások éve volt a nemzetközi etikai kódexet és szakmai normákat támogató coach-szervezetben. Az év során szervezett közel húsz programon mintegy 700 fő vett részt. Tavaly első alkalommal került megrendezésre az ICF konferenciája önálló szervezésben. Az ICF magyarországi aktivitását és a coaching, mint hatékony fejlesztő módszertan iránt megnövekedett igényt és érdeklődést a média figyelme is jól tükrözi.

 

A közgyűlés egybehangzó szavazással elfogadta a beszámolókat és megismerkedett, majd megszavazta a 2016. évi elnökség tagjait. Az ICF Magyar Tagozatának elnöke Chrenóczy-Nagy Judit lett, az etikai bizottságot Bite Barbara vezeti, alelnökként Szabó Gabi támogatja a szervezet munkáját. Az akkreditációs munkacsoportot Barnóczki Annamária vezeti, a jószolgálati coaching (CSR) felelőse továbbra is van der Meer Gabriella, míg a tiktári feladatokat továbbra is Csetneki Csaba látja el. A kommunikációs feladatok felelőse Örvényesi Rita lett. Az ICF Magyar Tagozat nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért Emmanuel Saincaize tanácsadóként működik közre. A magyar coach-szakma nagy büszkesége, hogy az idei év nemzetközi elnöki pozícióját Turai Léda tölti be.

 

A 2016. év elsősorban a stabilitás és a közösségépítés éve lesz. Az új elnökség Chrenóczy-Nagy Judit vezetésével azon dolgozik, hogy az ICF, mint szakmai márka még ismertebbé váljon a coachingot igénybe vevő keresleti oldalon is. A szakemberek számára a szervezet olyan szakmai közösséget kíván építeni, ahol a közös tanulás és fejlődés és a nemzetközi etikai kódex és szabályrendszer mentén biztosított. A minőségi programok, a tagság számára rendszeresen rendelkezésre álló szupervízió és az akkreditáció elérésének támogatása olyan szakmai erőt képvisel, mely sok, jelenleg még nem tag szakembert is a szervezethez való csatlakozásra fog sarkallni.

Facebook
Twitter
LinkedIn