ICF Coaching Konferencia 2024 Ott leszek→

Következő esemény: ICF Kompetenciafórum | dr. Balajthy Bernadett PCC, Berkecz Mariann, Dedics Andrea

ACTC – Team coaching minősítés

Az ICF Global két újítást vezetett be a team coachingra vonatkozóan 2023 elején. Ezek a programok láthatóvá teszik a team coach kompetenciákat, meghatározzák az alapokat és gyakorlatokat, valamint értéket, bizalmat és integritást építenek mind az ügyfelek, mind a coachok között.

ACTC Minősítés – ICF Advanced Certification in Team Coaching

2023 elején új team coaching minősítési program indult. Az ACTC program keretében a pályázóknak demonstrálni szükséges a tudásukat, képességüket és a team coachingban való jártasságukat.

Az ACTC minősítésre való pályázáshoz a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • Aktív ICF minősítés (ACC, PCC, MCC)
 • Minimum 60 órás team coaching képzés
 • Minimum 5 team coaching folyamat az elmúlt 5 évben
 • Minimum 5 óra vezetett coaching szupervíziós alkalom a teamcoaching munkához kapcsolódóan
 • Megfelelő pontszám az ICF Team Coaching minősítési írásbeli vizsgán (ICF Teamcoaching Certification Exam)

A szupervízióhoz kapcsolódóan a lenti képzéseken végzett szupervízorokat fogadja el az ICF Global. Ezen túlmenően minden diplomát adó, és felsőfokú szakirányú szupervízor képzés is ide sorolható. Amennyiben valaki elvégezte ezen képzést, szükséges 120 óra gyakorlatot is szereznie a szupervízió területén, mielőtt hivatalosan elszámolható szupervíziót nyújt a minősítésre jelentkezőknek. Kivételt képeznek azok, akik egy szupervízor képzés elvégzését követően valamilyen, a képzési helytől független vizsga keretében szupervízor minősítést szereztek, hiszen ehhez teljesíteni kellett már egy előre meghatározott gyakorlati óraszámot is a vizsgára jelentkezés feltételeként.

Ha szupervízort választasz, érdeklődj tőle előzetesen, hogy ebben a keretrendszerben az ő általa végzett szupervízió elszámolható-e az ACTC minősítéshez!

  AATC (ICF Advanced Accreditation in Team Coaching)

  Az edukáció fontos része a coachok fejlődésének. A team coaching különleges kompetenciát és tudást igényel és a coachoknak elérhető kell, hogy legyen ez a specifikus képzés ahhoz, hogy fejleszteni tudják ezt a gyakorlatot. A coachképzőknek  alkalmuk nyílt az ICF Advanced Accreditation in Team Coaching (AATC) akkreditációhoz az ICF Coaching Education-ön keresztül.

  Ezen akkreditáció ismertsége felbecsülhetetlen lesz az ACTC-t folytató gyakorló coachoknak. Az AATC státusszal kapcsolatos edukáció igazodik az ACTC követelményeihez, annak biztosítása érdekében, hogy a coachok felkészültek legyenek a nagy komplexitású team coachinghoz.