ICF Konferencia Hamarosan Tudj meg többet

Megújítanád tagságodat? Tudj meg többet

Chartered tagozattá minősítette az ICF a Magyar Tagozatot

Amikor alig néhány hete hivatalossá vált a Magyar Tagozat okleveles (chartered) státusza, az ICF központból kapott tájékoztatás mellé kézhez kaptam egy kedves, személyes kérdést is: szívből gratulálunk! Hogyan fogtok ünnepelni? Meglepett a kérdés, aztán saját reakcióm is, hogy miért is lepődtem meg. Coachként arra buzdítjuk az ügyfeleinket, hogy az elért eredményeket ünnepeljék meg, ne vegyék magától értetődőnek. Ott ültem a Mac előtt, és rájöttem, hogy az elmúlt 3,5 évi munkánknak egyáltalán nem egyértelmű eredménye a chartered státusz, hiszen számos, nálunk nagyobb országban működő vagy korábban alapított tagozat még nem jutott el ide. Ez a pillanat tényleg remek lehetőséget kínál az ünneplésre: mind a 64 tagunk ünneplésére, akiknek köszönhető ez az elismerés.
 

Lengyelország és Csehország után Magyarország képviseli az ICF nemzetközi térképén a nagy tagozatokat a közép-európai és kelet-európai régiókban. Ez a tény a Magyar Tagozat korát és a coaching piac méretét tekintve is kiemelkedő eredmény. A tavaly júniusban még csak 12 taggal működő szervezet ma már 64 taggal bír, számos rendezvénnyel és erős webkettes jelenléttel is támogatja tagjai fejlődését, a közösséghez tartozás élményét.
 

Az okleveles (chartered) tagozat státusz megünneplését január közepén tervezi a szervezet, amelyet egyben hagyományindító rendezvénynek is szánunk. A közvetlen kapcsolatteremtésre és beszélgetésre szeretnénk lehetőséget biztosítani az Évindító Piknik keretében (ennek részleteiről külön meghívóban értesítünk minden tagot). A 2012 januári első Évindító Piknik apropója az ünneplés lesz. Szeretnénk együtt koccintani arra, hogy a baráti társaságtól a családi vállalkozáson át a növekedés sok fázisát megért tagozat elért a tudatosan vezetett és épített szakmai szervezet státuszába, és az elkövetkezendő egy-két évben a nemzetközi trendet követve várhatóan az egyik legnagyobb hazai coaching szervezetté válik.
 

Az 1995-ben alapított Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) a világ legnagyobb coach szervezete. 100 nemzetből 18.000 tagja van, és 50 országban 100 helyi szervezet tartozik hozzá. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását. Szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Idén ősszel az EMCC-vel együttműködésben előkészített Szakmai Kódex alapján a coaching szakma felkerült az önszabályozott szakmák hivatalos EU adatbázisába.
 

Budapest, 2011. november 16.
 

Hegedűs Dóra ACC
az ICF Magyar Tagozatának elnöke
www.coachfederation.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

ICF MAGYAR TAGOZAT

Minősítések és képzések